Før kampen: Nottingham Forest (B)

Av: Jostein Solstad 05.01.18

Arsenal gjester et tungtgående «Forest» i FA-cupen, men som vi alle vet: cup er cup.

Arsenal

Derbyet mot Chelsea var en real berg- og dalbane hvor man gikk fra ekstase til forferdelse, før man endte opp (gjennomsliten) på et slags "jaja, det gikk jo greit egentlig" stadie.

Viktigst var det at det ikke endte med tap, noe som virkelig kunne ha satt en knekk på Arsenals motivasjon denne våren.

Sjansene om å hevde oss i serien kan vi se langt etter, så det er i cupene det nå gjelder å ha et håp om å dra hjem noe sølvtøy. Første hinder på veien er borte mot Nottingham Forest.

Etter en beinhard vinter med flust i skader og stor slitasje, vil nok Arsène Wenger komme til å sende utpå sine nest beste denne kampen, selv om Championship-lag aldri skal undervurderes.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal - Chelsea 2-2

West Brom – Arsenal 1-1

Crystal Palace – Arsenal 2-3

Arsenal – Liverpool 3-3

Arsenal – West Ham 1-0

 

Skader/suspensjoner

Det treng vel ikke å sies flere ganger nå, men Cazorla er fortsatt ute. Ramsey, Monreal, Kolasinac, Koscielny og Giroud er også alle skadet.

 

Laget

Cupkeeper David Ospina blir kallet inn til dyst. Foran han kan det bli spennende å se hva som skjer. Holding ble noe overraskende foretrukket fremfor Mertesacker mot Chelsea og Chambers har spilt de siste kampene med varierende hell.

På midten finner fort Reiss Nelson tilbake til startoppstillingen på den ene backen, og Maitland-Niles på den andre. Sentralt hviles nok både Wilshere og Xhaka, som betyr at Coquelin og Elneny kan få seg en sjelden start.

Fremover i banen banes det trolig vei for Walcott og Welbeck, så gjenstår det å se om Iwobi får sjansen til å spille på seg litt selvtillit eller om det kjøres inn en spillesugen Jeff Reine-Adelaide. 

 

Mulig Arsenal 11er (3-4-3)

Ospina; Chambers, Mertesacker, Holding; Nelson, Coquelin, Elneny, Maitland-Niles; Walcott, Welbeck, Iwobi

Reserver:
Macey, Reine-Adelaide, Debuchy, Ben Sheaf, Josh da Silva, Eddie Nketiah, Marc Bola

 

Nottingham Forest

Det har gått trått med den gamle stormakten denne sesongen, og befinner seg på en 14. plass i årets Championship - med nesten halvparten så få poeng som ligaleder Wolverhampton.

De siste ti kampene har bare to av de endt med seier. Halvparten av de ti kampene har også endt med tap, noe som virkelig tilsier at dette er et lag ute av form. 

Klubben er også inne i en liten kaosperiode, etter at lagets manager Mark Warburton fikk sparken 31. desember. Laget blir midlertidig ledet av rekruttrener Gary Brazil, som gjorde tre endringer fra det vante laget i sist kamp mot Leeds.

 

Lagets form (5 siste)

Leeds - Nottingham 0-0

Nottingham - Sunderland 0-1

Nottingham - Sheffield Weds 0-3

Preston - Nottingham 1-1

Bristol City - Nottingham 2-1

 

Skader/suspensjoner

Matts Mills og Jack Hobbs er ute til oppgjøret.

 

Mulig Forest 11er (4-2-3-1)

Smith; Lichaj, Worrall, Mancienne, Traoré; Bridcutt, Osborn; Cash, Dowell, McKay; Murphy

 

Kampfakta

* Arsenal har vunnet ni av de siste 14 møtene lagene i mellom i alle turneringer. Bare én gang har Forest maktet å slå The Gunners på de forsøkene.

* Nottingham har blitt slått ut av FA-cupen to ganger av Arsenal (78/79 og 92/93). Begge gangene endte Arsenal opp med å vinne cupen.

* Arsène Wenger har aldri blitt slått ut av tredje runde av FA-cupen. Sist det skjedde var i 1995/96.

 

TV

Kampen vises på Viasat 4

Avspark: søndag 7. januar kl. 17:00.