Wenger før NLD

Av: Trond Sæten 09.02.18

Arsenal tar den korte turen til Wembley for et oppgjør mot naboen – her er hva Arsene Wenger har å si før sesongens siste North-London Derby.

«Det nye Arsenal» hadde til tider lekestue mot et veldig svakt Everton, spesielt de første 45, hjemme på Emirates forrige helg.

Borte var uromomentet Alexis Sanchez, på plass var nysigneringene Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang samt Mesut Özil som kunne skilte med en ferskskrevet kontrakt. Gutta koste seg med fotball og det var noe publikum på Emirates trengte å se. En ny giv foran vårinnspurten og jakten på topp fire. Det lover godt med Everton-kampen friskt i minne, men nå er det en real test for Wengers utvalgte.

Tottenham berget uavgjort borte mot Liverpool med en meget diskutabel straffe på overtid, og at lagene delte poengene var gode nyheter for Arsenal – i tillegg kom bonusen mandags kveld når Chelsea ble gruset 4-1 av Watford.

Nå har Arsenal muligheten å knappe innpå lagene foran, og det må begynne i morgen – med seier på Wembley er kanoene kun poenget etter spurvene. Likevel, når det kommer til kampene mot Tottenham er det ikke bare poengene som står på spill og det lærte Wenger fort når han ble ansatt på 90-tallet: - Det er alltid stor lidenskap foran kampene og følelsene blir litt mer opphisset. Jeg jobbet med Pat Rice når jeg først kom hit, og han forklarte territoriet raskt. Det er alltid en følelsesladet kamp.

Wenger ser muligheten til å ta igjen tapt terreng i London lørdags formiddag: - Ser du på tabellen er dette en viktig kamp for oss. Det er vår mulighet til å komme nærmere Champions League plassene som er en prioritet for oss.

Hvordan stiller du så opp i morgen da, Wenger? – Vi har en lik tropp som mot Everton. Kanskje er Danny Welbeck tilbake – Petr Cech er vi usikker på, han har ikke trent. Jeg vet ikke om han er tilgjengelig. Nacho Monreal skal være tilbake, så vi stiller ganske likt. Valget mellom Cech og Ospina er ikke et problem, det valget tar jeg i morgen.

Et tema som ikke er å komme bortifra er den grufulle borteformen Arsenal har hatt så langt denne sesongen. Hva er så planen her? – Vi har tapt kamper med 75% ballbesittelse som mot Swansea. I starten linket vi (borteformen) med uflaks og dårlige avgjørelser – jeg tenker mot Watford og West Bromwich. Etter det setter du spørsmålstegn ved borteformen og det kan påvirke deg. Vi har tapt de to siste bortekampene mot Bournemouth og Swansea der vi ledet 1-0. Du ser på feilene som ble gjort og jeg er ganske optimistisk på at vi ikke gjør de samme tabbene igjen, avslutter franskmannen.

Tottenham – Arsenal, lørdag kl. 13:30 – One to Watch!

COME ON ARSENAL!