Arsenals gulldamer

Av: Joakim Rødven 28.04.19

Etter en eventyrlig sesong, har Arsenals damelag sikret seg sin første ligatittel siden 2012.

Det ble klart etter at de knuste Brighton på Amex Stadium søndag ettermiddag.

Vivianne Miedema sørget for en god start med en scoring allerede i det 6. spilleminuttet, før Katie McCabe doblet ledelsen rundt halvtimen på Amex.

I andre omgang var det bare en sjarmøretappe igjen for Arsenal-damene, og ytterligere to scoringer signert av Beth Mead og Danielle van de Donk som fastsatte sluttresultatet til overlegne 4-0.

Med bare én kamp igjen å spille i årets FA Women’s Super League er det fire poeng ned til Manchester City, som dermed ikke har en matematisk mulighet til å ta igjen The Gunners.

I motsetning til herrelaget har Arsenals damelag hatt en fenomenal sesong i år, og har vunnet 17 av de 19 spilte kampene hittil.

Det er derfor en meget god jobb Joe Montemurro har utrettet med laget sitt, etter at han ble hentet fra australske Melbourne City november 2017.

- Vi vil forbedre oss både som gruppe og måten vi spiller på. Dette har vært en god utfordring, neste år venter enda større utfordringer og vi fortsette å vokse. Denne triumfen er det første steget mot hva jeg tror kommer til å bli en utrolig reise med Arsenals damelag, fortalte manger Montemurro etter sluttsignalet gikk.

Måtte han fortsette å sanke inn titler med Arsenal!