Skusla bort tre viktige poeng

Av: Joakim Rødven 07.04.19

Arsenal fikk det alt annet enn lett på Goodison Park.

Denne sesongen har borteformen vært begredelig for The Gunners, og tar man "bortetabellen" ligger Arsenal på en beskjeden 10. plass.

Den statistikken måtte de forbedre om de skulle trygge en posisjon blant topp fire. Det skulle derimot vise seg å være vanskelig mot et tøft Everton.

Før ti minutter var spilt kastet Lucas Digne et langt kast fra venstresiden. Både Shkodran Mustafi og Mo Eleneny gikk opp i samme duell. Ingen av dem fikk headet unna, noe som gjorde at Dominic Calvert-Lewin fikk stukket frem et hode.

Ballen gikk via Sead Kolasinac, som ufrivillig la ballen perfekt til rette for Phil Jagielka. Midtstopperen var nådeløs; 1-0.

Man skulle tro det ville være nok at tid for Arsenal for å snu kampen, ettersom de er blant de lagene som er best på å snu kamper denne sesongen.

Men gnisten manglet helt og holdent.

I løpet av 90 minutter, og 7-8 tilleggsminutter, maktet Arsenal bare tre magre avslutninger som gikk mellom stolpene til Jordan Pickford. Ingen av dem var av spesiell farlig karakter, og sisteskansens største utfordringer var mest rettet mot hvor langt han klarte å skyte unna tilbakespillene han fikk.

Unai Emery prøvde å gjøre grep til pause ved å sette inn både Aaron Ramsey og Pierre-Emerick Aubameyang. Sistnevnte så man omtrent ikke i hele kampen, mens waliseren gjorde et friskt innhopp før han gradvis forsvant i oppgjøret.

Hadde det ikke vært for en ellers bunnsolid oppvisning fra Bernd Leno mellom stolpene og en oppofrende Sokratis kunne dette fort ha blitt mye verre. 

Dessverre ble det et svært skuffende tap, noe som gjør at kampen om topp fire må et totalt vidåpen idet vi går inn i de siste seks kampene. Nå skiller det bare tre poeng mellom Spurs på 3.-plass og Man United på 6.-plass. 

Arsenal har to hjemmekamper og fire bortekamper igjen. Formen borte fra Emirates må forbedres, eller så må vi nok forberede oss på en ny sesong i det nest gjeveste selskap i Europa.

Everton 1

Jagielka (10)

Arsenal 0