Flotte finter og en trøstescoring

Av: Joakim Rødven 24.08.19

Men Arsenal var milevis unna å ta skalpen på et ustoppelig Liverpool.

På Anfield har Arsenal virkelig slitt de siste årene, og vi må helt tilbake til 2. september 2012 for å finne sist gang The Gunners gikk seirende hjem fra den røde delen av Liverpool.

De siste tre visittene har det også blitt både 3, 4 og 5 baklengsmål, og ydmykelsen har bare blitt større og større med årene.

Inn mot oppgjøret var det spenning knytt til hvordan Unai Emery kom til å mønstre laget sitt for å demme opp det offensive maskineriet hos fjorårets mestre i Champions League.

Det startet med mye ballbesittelse hos vertene, og selv om Liverpool kom til hele 19 innlegg i løpet av de første 45 minuttene, var det ikke så veldig mange farlige situasjoner som Arsenal ikke klarte å håndtere. 

Men drøye fire minutter før pause raknet det. En corner ble pisket inn og i en heftig batalje mellom Sokratis, Guendouzi, van Dijk og Matip fikk sistnevnte kranglet seg frem og stanget inn 1-0 for The Reds.

Det betydde at Arsenal måtte opp og frem etter hvilen, men bare to minutter etter sidebyttet skulle det bli enda vanskeligere for Arsenal.

David Luiz ble fullstendig parkert av Mo Salah og brasilianeren holdt igjen spissen inne i eget felt. Klinkeklart straffespark. Salah tok den selv og banket inn 2-0.

Som det ofte gjør når Arsenal rakner, rakner det skikkelig også.

Etter 2-0-scoringen virket Arsenal helt rådville og usikre, og bare tur gjorde at de ikke ble hardere straffet for slurvete, personlige feil.

Det straffet seg på nytt da Luiz igjen ble lurt av Salah ti minutter etter straffesparkscoringen. Egypteren sneik seg forbi brasilianeren, fosset fremover på høyresiden og plasserte sikkert inn 3-0 for fjorårets serietoer.

Offensivt var det lite som stemte for Arsenal, og de sjansene Emerys gutter klarte å produsere ble skuslet bort.

Vi fikk glimtvis se noen flotte finter, men tempoet var altfor – altfor – treigt mot et Liverpool som var i strupen på et sjanseløst Arsenal hver gang de forsøkte å skape noe.

Innbytter Lucas Torreira fikk lirket inn en trøstescoring fem minutter før full tid, men det var too little too late for Arsenal.

Emery fortalte på pressekonferansen at dette var en stor mulighet for begge lag å vise hvor de står for øyeblikket. For øyeblikket er vi langt unna toppen. Så har vi i alle fall svaret på det.

Liverpool 3

Matip (43)
Salah (49' 59)

Arsenal 1

Torreira (85)