Før kampen: Tottenham (H)

Av: Joakim Rødven 01.09.19

Unai Emery gjør seg klar for årets første London-derby.

Det har vært noen hektiske dager for Arsenal og Unai Emery, som lørdag sendte Mo Elneny på lån til Besiktas og solgt Nacho Monreal til Real Sociedad. 

Det er liten tvil om at Nacho fremdeles kunne ha bidratt en sesong til, men tiden var nok kommet for at han skulle dra videre – spesielt etter ankomsten av unge Kieran Tierney.

Skotten er derimot fremdeles skadet etter en lyskeoperasjon, så her må Emery rokkere om på laget for å fylle rommet Nacho forlater. Kanskje det baner vei for Sead Kolasinac som har kommet inn i laget igjen etter noen sikkerhetsutfordringer rundt sesongstarten.

Oppgjørene mot Tottenham lever sitt eget liv, og det er kort vei mellom himmel og helvete når disse to lagene møtes. Ser man derimot på resultatene de seneste årene har Arsenal grunn til å være optimistiske.

Ser man bort fra et tap i ligacupen i desember i fjor, har Arsenal ikke tapt på hjemmebane mot de liljehvite siden november 2010. Den gangen ble det 3-2 til Spurs.

Mest minneverdig er nok de to kampene på Emirates i kalenderåret 2012 (februar og november), hvor det begge gangene endte med 5-2-seier for The Gunners.

SISTE TRE KAMPER

Det ble en real nedtur for Arsenal sist helg, men i de to andre kampene har det blitt seire; selv om det ikke har vært imponerende spill hittil.

For våre rivaler startet det med en grei seier mot nyopprykkede Aston Villa, etterfulgt av 2-2 mot mestre Man City og et overraskende tap mot Newcastle. 

Begge lag er nok derfor særdeles motiverte for å slå tilbake med seier søndag kveld for å holde følge med de andre topplagene i sesongstarten.

Begge lag vet derimot at dette krever 100 prosent fokus og intensitet, så det hele vil nok avgjøres etter hvem som vil ofre mest for å ta alle tre poengene.

SKADER OG SUSPENSJONER

Arsenal:

Bellerín (kne), Holding (kne), Mavropanos (lysk), Tierney (lysk) er alle uaktuelle på grunn av skader. Elles er det ingen som er usikre eller suspenderte til oppgjøret.

Tottenham:

Ndombele (lår), Walker-Peters (hamstring), Foyth (ankel), Sessegnon (hamstring) er alle uaktuelle til oppgjøret. I tillegg er Eric Dier (hoft) usikker.

MULIGE OPPSTILLINGER

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolasinac - Xhaka, Guendouzi, Willock - Pepe, Lacazette, Aubameyang

Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose - Sissoko, Winks - Eriksen, Alli, Son - Kane

KAMPDETALJER OG TV

Arsenal - Tottenham
Emirates stadium
Avspark søndag kl 17.30
Dommer: Martin Atkinson
Vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo