Good afternoon: pressekonferanse før Liverpool

Av: Joakim Rødven 23.08.19

Dette sier Arsenals hovedtrener Unai Emery før oppgjøret på Anfield i morgen.

Om kampen mot Liverpool vil vise hvor vi står for øyeblikket...

Det er en stor utfordring, som alle kamper er. Vår tanke er å fortsette slik vi har gjort, på vår måte og i vår stil. Vi er nærmere nå å ha alle kampklare, men vi trenger fremdeles litt til. Inn mot lørdag har vi en bra stemning og spillerne våre er klare til å spille med ambisjoner om å oppnå noe stort.

Om Arsenal kommer til å være med restriktive på Anfield...

Det er en enorm stadion med mye atmosfære. Det kommer til å bli en annerledes kamp sammenlignet med Burnley, fordi dette er et lag som spiller annerledes. Kampen kommer til å gi andre taktiske utfordringer, men vi ønsker å vise hvor vi står nå og hvordan vi er akkurat nå. Det kommer til å bli en stor test for begge lag for å vise hva de har inne.

Om Xhaka og Özil er klare...

Fredag er siste trening før kampen, og det kommer til å bli avgjort da. De trente torsdag, men jeg trenger å benytte fredagen også for å være helt sikker på at vi kan være best mulig. Jeg vet at noen spillere trenger å bli 100 prosent friske for å kunne yte maksimalt. Jeg er optimisitisk, men vil ta en avgjørelse fredag.

Om Mesut er frisk etter sykdom...

Jeg tror han trenger å komme i form og han er i full trening. Den beste måten å oppnå form på er å være i trening, så får vi se hva han kan bidra med. 

Om hva vi kommer til å lære om laget denne helgen...

Vi er i en god posisjon, men vi har bare spilt to seriekamper. Vi skal gjennom 38 runder totalt, men det er fantastisk at vi har en stor mulighet til å komme på topp på lørdag. Selvsagt er dette bare begynnelsen, men vi kan bygge opp noe positivt og være optimistiske for denne kampen. 

Om hvordan han skal unngå at det som skjedde forrige sesong ikke skjer igjen...

Hver kamp, hver situasjon, hver sesong er ulik. Vi kan bruke forrige sesong, to sesonger siden, tre sesonger siden, fire sesonger siden... Nå handler det om dette øyeblikket. Anfield har en enorm atmosfære og en stor fanskare; de er et godt lag som har hatt en progresjon de siste årene. Hjemme har de alltid en følelse av at de er enda sterkere enn andre steder. Vi må være på vårt beste og ha troen på at vi både individuelt og kollektivt kan oppnå noe.