Kapteinskabalen

Av: Joakim Rødven 14.08.19

Unai Emery har fremdeles ikke utnevnt Laurent Koscielnys arvtager.

Ettersom Laurent Koscielny ble solgt til franske Bordeaux tidligere i sommer, må Unai Emery se seg om etter en ny klubbkaptein blant hans disipler.

Forrige sesong var Koscielny akkompagnert av Mesut Özil, Aaron Ramsey, Petr Cech og Granit Xhaka i et «kapteinsteam», men dette teamet er nå redusert til Özil og Xhaka etter at de tre andre enten har forlatt klubben eller lagt opp. 

Femkapteins-modellen har likel Emery en plan om å videreføre til kommende sesong, der han må erstatte både både klubbkapteinen og to reservekapteiner.

Før oppgjøret hintet Emery om at han fremdeles vil vente til etter overgangsvinduet i Europa har stengt før han offentliggjør hele kapteinsteamet. 

For selv om klubber i England ikke lenger kan hente spillere, kan de fremdeles selge spillere. Det kan ha mye å si. Både Özil og Nacho Monreal er mulige kandidater i kapteinsteamet, men berre er mulige spillere som kan forsvinne i sommer.

HVEM ER AKTUELLE?

Granit Xhaka er en het kandidat til å bli forfremmet. Sveitseren bar også kapteinsbindet mot Newcastle i serieåpningen. Han har etter hvert etablert seg på midtbanen til Arsenal, og virker å ha tillit hos Emery.

Midtbanespilleren har også figurert som kaptein for både landslaget og hans tidligere klubb Borussia Mönchengladbach.

Nykommer David Luiz er definitivt en aktuell person til å bli en del av teamet, men ikke som hovedkaptein. Hans erfaring fra både Chelsea og PSG kommer til å bli nyttig i Emerys søken etter lederskap på banen.

En annen potensiell kapteinsskikkelse er bautaen Sokratis. En godt voksen mann som har vært med på mye både med Werder Bremen og Dortmund. Veteranen er også en mann som ikke er redd for å ta i et tak når det trengs. 

Nevnte Nacho Monreal er også en kandidat til å bli innlemmet i kapteinsteamet. Forsvareren har vært en del av spillergruppen siden 2013 og har også hatt bindet rundt armen ved noen tilfeller tidligere.

Mulig team: Xhaka (hoved), Özil, Sokratis, Luiz, Monreal/Lacazette