Bekreftet: Koscielny ferdig i Arsenal

Av: Joakim Rødven 06.08.19

Etter en lang tjeneste i Nord-London, ble det en brå og trist slutt i Arsenal for Laurent Koscielny.

Etter å ha nektet å bli med laget til USA tidligere i sommer, er det nå omsider klart at lagkaptein Laurent Koscielny forlater Arsenal til fordel for franske Bordeaux i Ligue 1.

33-åringen signerte for Arsenal tilbake i 2010 fra Lorient, og har siden fått 353 kamper for The Gunners. 

Det ble derfor en trist avslutning på hans lange og minneverdige Arsenal-karriere ender med at partene skilles etter det som oppleves som «bad blood». 

Koscielny ønsket å avbryte kontrakten sin med Arsenal som hadde et år igjen, men det ønsket ikke Arsenal å godta. I stedet ble Arsenal og Bordeaux enige om en avtale som ryktes å være verdt rundt £4,6 millioner.

Samtidig må denne avskjeden ikke kaste skygge over de mange gode minnene som midtstopperen har gitt fansen. Sammen med Mertesacker dannet han et utmerket stopperpar i to år fra 2014 til 2016 hvor paret spilte over 30 Premier League-kamper sammen uten å tape.

I tillegg har han bidratt til flere vitale scoringer opp gjennom årene, blant annet den avgjørende 1-0-scoringen mot Newcastle i siste seriekamp i 2013 som sikret den siste Champions League-plassen foran Tottenham.

Selv om det ble en lei avslutning, både overfor klubben og supporterne, ønsker vi å takke Lolo for innsatsen de siste ni årene og ønsker ham lykke til i fransk fotball.