Måtte kjempe for poengene

Av: Joakim Rødven 11.08.19

Det var ingen stor kamp, men Arsenal fikk med seg tre poeng fra serieåpningen.

Skader, sikkerhetsbekymringer og sene ankomster til London gjorde at Arsenal måtte klare seg uten spillere som Nicolas Pepe, Alexandre Lacazette, Mesut Özil, Kieran Tierney, David Luiz og Sead Kolasinac i startoppstillingen mot Newcastle. 

Lacazette, Luiz og Pepe var med på benken, hvor bare sistnevnte fikk komme inn utover i 2. omgang.

Unai Emery stolte derfor på ungt blod i Joe Willock og Reiss Nelsen, som begge gjorde pliktene sine helt upåklagelig. 

Men det tok lang tid før Arsenal skulle lykkes på St. James' Park. Et knallhardt skudd fra Pierre-Emerick Aubameyang som mesterlig ble reddet av Martin Dubravka.

Jonjo Shelvey og Joelinton var også nære å score for zebratrøyene, men det stod målløst til pause.

Som tidligere Arsenal-spiller Robin van Persie oppsummerte i TV2s Premier League-studio i pausen, var alt dette oppgjøret trengte en scoring. Den skulle Auba fikse like før kvarteret av den andre omgangen var spilt.

En nydelig krempasning i bakrom fra Ainsley Maitland-Niles landet perfekt i beina til den gabonske spissen, og alene med Dubravka var spissen iskald. 1-0 til The Gunners!

Resten av oppgjøret virket Arsenal mer interesserte i å tviholde på 1-0 enn å gå for 2-0. Selv om dette ikke var noen høydare var det gledelig med å få unna den første seieren på bortebane – og i tillegg holde nullen.

Finspillet kommer etter hvert og de nye guttene kommer til å integrere seg i laget med tiden. Full fokus nå videre mot Burnley neste lørdag.

Newcastle United 0


Arsenal 1

Aubameyang (58)