Overgangsmarkedet: alle overgangene

Av: Joakim Rødven 09.08.19

Torsdag kveld stengte overgangsvinduet i England. Her er alle overgangene inn og ut av Arsenal.

Det ble en hektisk sommer for det sportslige apparatet i Arsenal i år. Mange spillere har gått ut, og mange spillere har kommet inn.

Unai Emery har kvittet seg med noen spillere han ikke fikk plass til, og har samtidig signert spillere som er klare til å prestere nå - og spillere som man kan forvente skal prestere i fremtiden.

Her er en kort oppsummering av alle spillerne som har kommet til, eller forlatt, London Colney denne sommeren:

NYE SPILLERE

Nicolas Pépé (Lille):
24-åringen fra klubben Lille, som spiller i Ligue 1. Ivorianeren kostet Arsenal om lag £72 millioner og var Ligue 1s nest mestscorende spiller forrige sesong. Pepe kommer trolig til å bli plassert på en høyrekant.

William Saliba (St. Etienne):
Den fransk-kamerunske 18-åringen ble signert fra St. Etienne i Ligue 1. Arsenal måtte punge ut rundt £27 mill for midtstopperen, for å så sende ham tilbake på lån kommende sesong.

Kieran Tierney (Celtic):
Venstrebacken blir den dyreste skotske spilleren gjennom tidene med en prislapp på £25 millioner etter overgangen fra Celtic. 22-åringen kommer nok til å gjøre seg godt bemerket i Arsenals forsvar.

David Luiz (Chelsea):
Helt på tampen av vinduet signerte Arsenal den brasilianske stopperen fra erkerival Chelsea i en overgang verdt rundt £8 millioner. 32-åringen kommer til å utfordre Sokratis, Mustafi, Chambers og Holding om en plass i midtforsvaret. 

Gabriel Martinelli (Ituano):
Den unge angriperen ble hentet fra toppdivisjonsklubben Ituano i hjemlandet Brasil. 18-åringen har vist lovende takter i sommer, men signeringen til rundt £6 millioner kommer trolig ikke til å toneangivende denne sesongen. Kanskje et utlån kan være bra for venstrevingen?

Dani Ceballos (lån, Real Madrid)
For å fylle tomrommet til Aaron Ramsey har Arsenal hentet Dani Ceballos på lån fra Real Madrid. Kommer trolig til å spille sentralt i banen, eller i den berømte 10'er-rollen.

Totalt brukt: ca. £138 millioner

SPILLERE UT

Alex Iwobi (Everton)
Angriperen ble solgt for rundt £28 millioner, i en overgang som kan stige til £34 millioner. 

Krystian Bielik (Derby)
Solgt til Championship-klubben Derby, i en overgang som inkludert bonuser kan koste klubben opp til £9.5 millioner.

Laurent Koscielny (Bordeaux)
Arsenal-kapteinen fikk forlate skuten til fordel for Ligue 1-klubben Bordeaux, i en overgang verdt om lag £4,5 millioner.

David Ospina (Napoli)
Gjennom en opsjon på å kjøpe sisteskansen etter låneoppholdet hans i klubben, signerte colombianeren for den italienske storklubben for en overgangssum rundt £3,15 millioner.

Carl Jenkinson (Nottingham Forest)
Høyrebacken ble klar for Nottingham Forest i god tid før overgangsvinduet stengte. Overgangen skal ha kostet Forest rundt £2 millioner.

Takuma Asano (FK Partizan Beograd)
Den japanske 24-åringen skal nå prøve seg i den serbiske toppdivisjonen for FK Partizan Beograd. Overgangen kostet serberne rett under £1 million.

Danny Welbeck (Watford)
Angriperens kontrakt gikk ut i sommer, men 28-åringen har landet en kontrakt med en ny Premier League-klubb. De neste årene skal Danny Welbeck spille for Watford.

Aaron Ramsey (Juventus)
Waliseren forlot Arsenal som bosman-spiller i sommer, til fordel for den italienske stormakten Juventus. 

Cohen Bramall (Colchester)
Venstrebacken lyktes aldri i Arsenal, men 23-åringen har signert for Colchester etter at kontrakten hans med The Gunners gikk ut i sommer. 

William Saliba (lån, St. Etienne)
Like fort som han kom, ble William Saliba lånt ut til sin gamle klubb for å få vital førstelagserfaring. Han returnerer til Arsenal sommeren 2020.

Dejan Iliev (SKF Sered)
24-åringen leies ut til den bulgarske klubben SFK Sered den kommende sesongen.

Eddie Nketiah (Leeds)
Den unge og lovende angriperen har blitt sendt på lån til Championship-klubben Leeds for å få nyttig førstelagsfotball. 

Petr Cech (pensjonert)
Den legendariske Petr Cech har lagt fotballskoa (samt hanskene og rugbyhjelmen) på hyllen. Samtidig har han fått en stilling i Chelsea som Technical and Performance Advisor.

Stephan Lichtsteiner (klubbløs)
Den sveitsiske høyrebacken ble sluppet fri etter bare én sesong. Han er fremdeles klubbløs.

Totalt inn: ca. £48 millioner