Ett poeng i Artetas første kamp

Av: Joakim Rødven 27.12.19

Mye positivt fra Mikel Artetas dag i sjefsstolen, men dessverre ingen seier.

Det har vært en turbulent tid for Arsenal, hvor Freddie Ljungberg har hatt hendene på roret siden Unai Emery fikk sparken 29. november.

Men svensken har ikke maktet å snu den negative trenden før Mikel Arteta fikk jobben permanent like før Everton inviterte til dans før jul.

På selveste Boxing Day var det klart for Artetas første kamp på sidelinjen, ettersom han så oppgjøret på Goodison fra tribunen.

Selv sier 37-åringen at han fikk se store forbedringer i mentaliteten, men dessverre var det hjemmelaget som tok første stikk på Vitality Stadium. 

Etter et mislykket forsøk på å spille seg ut bakfra mistet Arsenal ballen, og da fikk Bournemouth angripe på vår venstreside. Et innlegg ble pisket inn i feltet - der var Dan Gosling på rett plass til rett tid. 1-0.

Stillingen stod seg til pause, og et Arsenal i desperat poengnød måtte opp i ringa etter pause.

Det gikk en hel time før Arsenal klarte å få et skudd på mål, men i det 63. spilleminuttet skulle det endelig løsne.

Et avslutningsforsøk av Reiss Nelson endrer retning i et Bournemouth-bein, og ballen falt perfekt for kaptein Pierre-Emerick Aubameyang som plasserte sikkert inn utligningen i det nærmeste hjørnet.

Den avgjørende scoringen maktet derimot ingen av lagene å finne. I sin første kamp som Arsenal-sjef ble det derfor bare ett poeng for Arteta, som har mye jobb foran seg for å snu Arsenal-skuta.

Og det blir tøft; for allerede søndag kommer erkerival Chelsea på besøk...

Bournemouth 1

Gosling (35)

Arsenal 1

Aubameyang (63)