Ny smell for Ljungberg og Arsenal

Av: Joakim Rødven 06.12.19

Mot Brighton skulle Arsenal slå tilbake under Ljungbergs ledelse. Men mot The Seagulls fikk de det tøft.

Da Freddie Ljungberg tok over Arsenal-skuta forrige uke fikk han bare én økt å jobbe med spillerne før Norwich inviterte til kamp på Carrow Road. Da ble det poengdeling mot bunnlaget.

Torsdag forventet Arsenal-fansen mer på hjemmebane mot Brighton, som lå helt nede i sumpen før oppgjøret.

Men Ljungberg-effekten lar vente på seg.

I en 1. omgang hvor Arsenal så direkte uinspirerte ut, havnet de under 1-0 etter at forsvarer Adam Webster kranglet inn et hjørnespark drøye 8 minutter før pause.

Arsenals midlertidige hovedtrener må ha gikk en real skyllebøtte i pausen, for etter hvilen var det et langt friskere lag å se i starten av omgangen.

På mirakuløst vis fikk Alexandre Lacazette headet inn 1-1, med bakhodet, hvor ballen dalte i en perfekt bue over keeper Matt Ryan og inn i det lengste hjørnet.

Da trodde man at nå - nå - skulle Arsenal komme tilbake til sitt gamle "jeg". Den gang ei...

Gradvis gled vi tilbake til det samme sporet vi har vært inne i den siste tiden, og Arsenal kan bare takke høyere makter for at Brighton var så ineffektive på vår halvdel. For The Seagulls fikk flere overgangsmuligheter, men maktet ikke å straffe Arsenal.

Til slutt skulle Arsenal derimot nettopp få kjenne på smaken av straff. Etter sløvt press fikk gjestene slå inn fra sin venstreside. I duell med David Luiz kunne Neal Maupay stange inn 2-1 for bortelaget.

Med ti minutter igjen å spille klarte ikke Arsenal å svare; som ventet ble spillerne møtt med høylytt pipekonsert av de få tilskuerne som hadde blitt igjen på stadion.

Arsenal står nå med ni strake kamper uten seier, og vi har falt ned på en 10. plass i Premier League - ti poeng bak Chelsea på 4.-plassen.

Det svir om dagen. Men det er i mørke tider vi må stå sammen. Come on Arsenal!