Før kampen: BATE (B)

Av: Joakim Rødven 13.02.19

Torsdag møter vi hviterussiske BATE Borisov på bortebane.

Det har vært en dårlig bevart hemmelighet, men denne uken ble det omsider offentlig at Aaron Ramsey blir Juventus-spiller til sommeren. 

Waliseren blir dermed tidenes best betalte, britiske fotballspiller.

For Arsenals del er det en tøff nyhet, men samtidig er det samtidig å liten lettelse å få alle spekulasjoner ut av verden.

Livet går derimot videre, og torsdag er det klart for den første av to utslagsrunder i Europa League.

For Arsenals del går turen til Hviterussland og Borisov, hvor BATE er våre motstandere.

Lagene møttes også forrige sesong, den gangen i gruppespillet, hvor Arsenal vant forholdsvis 4-2 og 6-0.

Om BATE

I troppen til hviterusserne finner man tidligere Arsenal- og Barcelona-spiller Alexandr Hleb, som nå har rukket å bli 37 år gammel. 

Veteranen og kompani har vunnet 13 strake titler i den hviterussiske ligaen, men i Europa League møter de naturlig nok litt annen skyts enn de gjør i hjemlig serie.

Til likhet med norsk fotball, følger sesongen i Hviterussland kalenderåret. Det betyr at BATE har hatt sesongpause siden 2. desember. Det kan bety at de er noe kamprustne idet de går inn i disse to kampene.

Troppen

Arsenal har med seg følgende mannskap: Leno, Cech, Elneny, Kosielny, Mhkitaryan, Lacazette, Torreira, Lichtsteiner, Aubameyang, Maitland-Niles, Iwobi, Monreal, Mustafi, Suarez, Guendouzi, Kolasinac, Xhaka, Nketiah

Mulig XI: Cech – Maitland-Niles, Lichtsteiner, Mustafi, Monreal – Elneny, Xhaka, Gouendouzi – Suarez, Aubameyang, Mkhitaryan

Kampdetaljer
Avspark: torsdag kl 18:55
Arena: Borisov arena
Dommer: Srdjan Jovanovic
TV: TV2 Zebra og TV2 Sumo