Tilbake blant topp fire

Av: Joakim Rødven 24.02.19

Med seier over Southampton har Arsenal sneket seg opp på en 4.-plass.

The Gunners hadde kniven på strupen da de måtte vinne med to mål mot BATE Borisov for å sikre seg en plass i 8.delsfinalene i Europa League på torsdag.

Den oppgaven mestret de, og vant komfortabelt 3-0 på Emirates.

Da Southampton kom på besøk tre dager seinere var flyten i samme stil.

The Saints, som sliten i bunnen av tabellen, sjokkerte Arsenal i juletider da de tok skalpen på oss med 3-2 på St. Mary's. Denne gangen derimot var de aldri i nærheten av å stikke flere kjepper i hjulene til Unai Emerys kanonvogner.

For allerede i det 6. spilleminuttet klemte Henrikh Mkhitaryan til fra høyre. Ballen endret retning i Alexandre Lacazette, og franskmannen sørget for at Arsenal fikk en drømmestart på Emirates. 1-0!

Mkhitaryan fikk selv notere seg for en scoring drøye 10 minutter senere, etter at gjestene kludret det til for seg selv. Et svakt utspill av keeper Angus Gunn gikk rett til en mann i rødt. Ballen ble pisket inn i feltet og der fikk den tidligere Man United-spilleren banke inn 2-0.

Kampen kontrollerte Arsenal greit, og sørget for en relativt komfortabel seier.

Ettersom det også endte uavgjort på Old Trafford mellom Man United og Liverpool, sniker dermed Arsenal forbi de røde djevlene og får kose seg på en 4.-plass inntil videre – et poeng foran Ole Gunnar Solskjærs lag.

Arsenal 2

Lacazette (6)
Mkhitaryan (17)

Southampton 0