Tid for Emirates Cup

Av: Joakim Rødven 27.07.19

Det er endelig klart for Emirates Cup. I år blir det cupspill både for herrene og kvinnene.

Helt siden 2007 har Arsenal arrangert sin egen cup på storstuen Emirates stadium. De eneste unntakene har vært i 2016 og 2018 hor turneringen har ligget brakk.

I år kommer turneringen i en ny modell, hvor både herrelaget og kvinnelaget skal spille én kamp hver. Tidligere har bare herrelaget spilt, hvor alle lagene har spilt to kamper hver. 

Mens herrelaget møter Alexandre Lacazettes gamleklubb Lyon, skal kvinnene ta imot storlaget Bayern München – begge kampene på samme dag. 

Dette kommer også til å være Arsenals eneste hjemmekamp denne sesongoppkjøringen før seriespillet starter 11. august. De andre kampene som står igjen er Angers 31. juli og så rundet det hele av mot Barcelona 4. august.

SPILLERNYHETER

Mens William Saliba har blitt sendt tilbake til Saint-Etienne for å spille en siste sesong hos sin tidligere arbeidsgiver, vil dette bli en ypperlig mulighet til å se nykommeren Dani Ceballos i aksjon for første gang.

Spanjolen har nettopp kommet på et sesonglangt lån fra Real Madrid, mye for å fylle tomrommet som Aaron Ramsey har etterlatt seg. I tillegg har Matteo Guendouzi kommet tilbake fra ferie etter å ha deltatt i U21-EM for Frankrike.

Andre spillere som Lucas Torreira, Alex Iwobi og Mohamed Elneny er fremdeles på ferie etter å ha deltatt i forholdsvis Copa America og Afrikamesterskapet.

Det er derimot ventet at klubbkaptein Laurent Koscielny ikke kommer til å opptre i påvente av å få løst hans protest om å bli med på lagets USA-turné. Franskmannen har derfor ikke vært i aksjon siden Europa League-finalen i mai og veien ser fryktelig lang ut tilbake til startoppstillingen i øyeblikket.

ARSENAL-DAMENE

Tidligere på dagen skal også Arsenals damelag i aksjon. Dette blir deres første treningskamp i sesongoppkjøringen. Deretter skal de bryne seg mot Barnelona og Tottenham før sesongen sparkes i gang mot West Ham 8. september. 

Joe Montemurro har brukt sommeren flittig til å signere flere lovende spillere, og har en sterk tro på å bygge videre på ligamesterskapet de sikret seg forrige sesong. 

Det blir derimot et tøff oppgave i første test denne sesongen. Bayern München kom på en andreplass forrige sesong, og havnet knappe fire poeng bak serievinner Wolfsburg. Uansett blir det en interessant formiddag på Emirates – og en solid forestilling før herrelaget entrer banen litt senere på ettermiddagen.

LAGOPPSTILLINGER

Trener Unai Emery gav uttrykk for at dette vil være en glimrende mulighet til å vise frem de fleste av spillerne. Det kommer nok derfor til å bli mange bytter rundt pause og utover i den andre omgangen. Likevel er det ventet at vår spanske sjef kommer til å stille et sterkt mannskap fra start.

Mulig Arsenal XI: Leno – Maitland-Niles, Mustafi, Sokratis, Monreal – Xhaka, Willock – Mkhitaryan, Ozil, Lacazette – Aubameyang.

Mulig Lyon XI: Lopes; Denayer, Dubois, Yanga-Mbiwa, Rafael; Mendes, Tousart, Cheikh; Terrier, Depay, Traore.

TV OG KAMPDETALJER

Arsenal – Lyon
Emirates stadium
Avspark: 28. juli kl. 16.15
TV: Vises på VG+