Seier i årets siste kamp

Av: Joakim Rødven 13.05.19

Arsenal fikk omsider slutt på den dårlige formen.

Dessverre kom seieren en kamp for seint, noe som gjør at med sine 70 poeng stoppet Arsenal opp på en 5.-plass rett bak erkerival Tottenham.

Tapene mot Crystal Palace, Wolves og Leicester, og ikke minst poengdelingen mot Brighton sist helg, ble derfor utslagsgivende for at det til slutt ble en plassering utenfor topp fire.

Kanskje Unai Emery hadde innsett at å hente inn Tottenham var en "long shot", for i laguttaket mot Burnley var det helt klart at spanjolen tenker fremover mot finalen av Europa League i Baku.

Mavropanos, Lichtsteiner, Elneny og Willock var bevisene på dette. Men de lot seg ikke vippe av pinnen før teppet gikk ned for årets Premier League-sesong.

Etter en målløs forestilling i første akt, skrudde Arsenal på gassen. For i frontrekken var Pierre-Emerick Aubameyang på toppscorerjakt.

Den gabonske puttet inn ledermålet tidlig i 2. omgang, etter at spissen snappet ballen etter en feil i hjemmelagets forsvar. 29-åringen kom alene mot keeper Tom Heaton og satte ballen nådeløst inn i det lengste hjørnet.

Ti minutter seinere var Auba på plass igjen med nok et giftig skudd. Et innlegg fra Alex Iwobi ble pisket inn fra venstre. På bakerste hadde Aubemeyang funnet seg det rommet han trengte. På hel volley banket han til - ballen suste inn i motsatt hjørne. 2-0!

Vertene reduserte til 1-2 like etter, etter mye frem og tilbake inne i Arsenals 16-meter, men dette var dagen for The Gunners.

Idet kampen var inne i det aller siste sekundet av overtiden, fikk innbytter Eddie Nketiah lirket inn 3-1 fra svært skrå vinkel. Heldigvis for 19-åringen gikk ballen via skoen til Heaton, og inn i buret.

Så en ganske komfortabel seier til slutt over Sean Dyches menn, som dessverre ikkje gjorde noe annet enn å sikre en 5.-plass fremfor Man United.

Sesongen kan derimot fremdeles ende i sølvtøy, da Arsenals møter Chelsea i EL-finalen om drøye halvannen uke.