Vital seier mot Man Utd

Av: Joakim Rødven 10.03.19

Arsenal melder seg på i kampen om en fjerdeplass.

Med Manchester United som den, på papiret, største oppgaven igjen denne sesongen var det essensielt å få med seg en seier mot Ole Gunnar Solskjær og co.

Og dette var virkelig dagen for Unai Emery og hans mannskap.

Romelu Lukaku kunne ha satt en støkk i hjemmelaget allerede etter åtte minutter, men heldigvis hadde Bernd Leno stolpene på sin side og ballen spratt ut igjen.

Det straffet seg hardt, for bare noen minutter seinere ladet Granit Xhaka kanonen i andre enden av banen.

En normalt solid David de Gea var ikke med på notene, og ble fullstendig rundlurt av skuddet til Xhaka. Spanjolen ble fintet ut, og skuddet til vår omdiskuterte sveitser suste inn i det lengste hjørnet.

Utover i omgangen var United farlig frempå et par ganger, men en bunnsolid Leno hadde virkelig bestemt seg for å stenge buret. The Gunners tviholdt derfor på smultringen, og gikk til pause med ledelse 1-0.

Over i andre omgang fortsatte en heseblesende kamp. 

Da Arsenal trengte det som mest, fikk de en gavepakke av gjestene. Både Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang hadde slitt med å få hull på byllen, men i det 67. spilleminuttet ble førstnevnte dyttet over ende inne i Uniteds 16-meter.

Synderen Fred bedyret sin uskyld, men dommer Jon Moss pekte på straffemerket.

Der stod Auba frem, som bommet på tampen mot Spurs sist.

Denne gangen derimot var den gabonske spissen nådeløs. de Gea gikk feil vei, og en smørblid Aubameyang kunne feire for sitt 17. seriemål – og 2-0 for The Gunners.

Det tok mye av luften ut av de tilreisende fra Manchester, som aldri klarte å svare på tiltalten.

2-0 ble sluttresultatet, som også betyr at Arsenal satte en stopper for Solskjærs ubeseirede rekke i Premier League.

Et svært viktig resultat, som gjør at Arsenal kryper seg forbi Man Utd og kaprer en midlertidig 4.-plass med åtte kamper igjen å spille.

Nå ligger alt i hendene til Arsenal, som kan gjøre jobben selv om de holder stand. Det burde de også klare, for de åtte neste lagene de møter er; Newcastle, Everton, Watford, Crystal Palace, Leicester, Brighton og Burnley.

I tillegg venter Rennes førstkommende torsdag, og deretter (forhåpentligvis) ytterligere fem Europa League-kamper.

Sesongen kan fremdeles bli god. Come on, Arsenal!!

Arsenal 2

Xhaka (12)
Aubameyang (69)

Manchester United 0