Abra Kamada

Av: Joakim Rødven 29.11.19

Arsenal fikk det tøft mot Eintracht Frankfurt foran mange tomme seter på Emirates Stadium.

På grunn av supporterbråk hadde Eintracht Frankfurt blitt straffet med at ingen bortesupportere fikk billetter til oppgjøret mot Arsenal.

I tillegg var det bare sesongkortholdere som fikk billetter til kampen. 

Det var derfor et ganske så glissent frammøte, som på ingen måte var god PR for Europa League-turneringen.

Med på matten var det Arsenal som så friskest ut i starten. I løpet av de første ti minuttene var Arsenal bra på hugget, og kunne med litt tur ha tatt en tidlig ledelse.

Det ble derimot ingen scoringer før langt ut i omgangen. Danske Frederik Rönnöw viste å være i storform denne kvelden, men på overtid av 1. omgang skulle det til slutt løsne for Arsenal.

Et hardt innlegg fra Gabriel Martinelli fikk hele veien frem til Pierre-Emerick Aubameyang, som banket til. Ballen gikk via støvelen til Rönnöw, i tverrliggeren og ned i bakken før den skrudde seg over målstreken.

Litt marginer der, men etter en brukbar omgang ledet Arsenal ganske så komfortabelt til pause. 

Men så sloknet det fullstendig for hjemmelaget.

Daichi Kamada utlignet før det var spilt 10 minutter av den andre omgangen, før han satte inn sin andre scoring for kvelden like etterpå. 

Dermed var kampen snudd på hodet, og det som så ut til å bli en hyggelig kveld for de fremmøtte sank tilbake i vantro.

TV-bildene fokuserte forståelig nok på hovedtrener Unai Emery, som tydelig var preget av stundens alvor.

Arsenal ligger fortsatt på topp av gruppen sin, men ettersom de utvalgte ikke maktet å svare på tiltalen ble dette den syvende kampen på rad uten seier for Arsenal – i alle turneringer. Det skjedde aldri i løpet av de drøyt 1.200 kampene Arsène Wenger var i sjefsstolen.

Søndag reiser Arsenal til Norwich. Noen spekulerer i at noen andre enn Emery sitter i trenerstolen da. Uansett hvem som leder laget: seier MÅ det bli.

Arsenal 1

Aubameyang (45)

Eintracht Frankfurt 2

Kamada (55' 63)