Skuffende poengdeling i Portugal

Av: Joakim Rødven 06.11.19

Utskjelte Shkodran Mustafi sendte Arsenal i ledelsen, men Vitoria kom tilbake på overtid.

Etter tre strake kamper uten å vinne, i alle turneringer, øynet Arsenal muligheten til å sikre seg en seier over Vitoria i den fjerde gruppespillskampen av Europa League.

Det skulle derimot vise seg å være enklere sagt enn gjort.

I en særdeles sjansefattig og lite underholdende 1. omgang gikk lagene målløse av banen. I løpet av de første 45 minuttene hadde Arsenal skapt skremmende lite, noe som måtte forbedres etter sidebyttet.

Men den helt store spenningen kom aldri, og underholdningen var like nitrist som regnværet som bøttet ned over Dom Afonso Henriques.

Men så, i det 81. spilleminuttet, kunne Unai Emery og co trekke på smilebåndene. En nydelig frisparkfot – nok en gang – av Nicolas Pepe skulle være oppskriften.

Ivorianeren pisket inn et frispark mot bakerste stolpe; hvor Shkodran Mustafi fikk nikket inn 1-0 for The Gunners. Utrolig godt for både ham og for Arsenal.

Da trodde vel de fleste at kampen var avgjort, men neida.

Inne i overtiden fikk Duarte kastet seg rundt inne i feltet, og på akrobatisk vis fikk han banket inn utligningen med et volley/brassespark-lignende skudd. Ballen deiset i bakken og over en sjanseløs Mustafi.

Og som ikke det var nok, var hjemmelaget svært nære både én og to ganger for å snike til seg seieren på tampen.

Arsenal så slitne, trette og uinspirerte ut. Selv om de er på god vei mot avansement, var dette en prestasjon langt unna pari.

Lørdag venter revene fra Leicester. Da må Arsenal «opp i ringa», for det laget presterer for tiden er ganske så tynn suppe.