Ydmyket på King Power

Av: Joakim Rødven 10.11.19

Arsenal skulle slå tilbake etter flere kamper uten seier. Men revene fra East Midlands hadde andre planer.

Det har vært en tøff tid siden den forrige landslagspausen, der en ganske så «scrappy» 3-2-seier over Vitoria i Europa League var Arsenals eneste seier før oppgjøret mot Leicester på King Power stadium.

På de seks kampene mellom 1-0-seieren mot Bournemouth og lørdagens oppgjør, hadde Arsenal spilt fire uavgjorte (ett av de endte i tap etter straffesparkkonkurranse) utenom seieren mot Vitora, i tillegg til et skuffende 1-0-tap mot nyopprykkede Sheffield United.

Leicester har hatt et brukbart tap på Arsenal de siste kampene, en statistikk Arsenal var lystne på å snu i høst. Men det gikk ikke etter planen.

Noen var nok fornøyde med at tidligere kaptein Granit Xhaka ikke var å se i troppen, men heller ikke uten sveitseren maktet Arsenal å skape det helt store trykket mot Kasper Schmeichels mål.

Etter en målløs affære til pause, hadde hjemmelaget fått troen på at dette var en kamp det ville være mulig å få noe ut av. Og jammen hadde de rett i det.

I et blytungt regnvær i East Midlands var det en helt annen intensitet og vilje i de blåkledde enn Arsenal i sine gule bortetrøyer. Det skulle gi uttelling i andre halvdelen av kampen, da beina begynte å bli slitne.

En opprulling på høyre tok et Arsenal på senga, og The Gunners sviktet i markeringsspillet inne i boksen.

Ballen havnet på bakerste stolpe; en helt umarkert Jamie Vardy fikk stå mutters åleine og plasserte kontrollert inn 1-0 for vertene.

Da skulle man tro at Arsenal ville tenne på alle sylindre for å presse inn en utligning, men istedet fikk hjemmelaget ennå mer tro på at de kunne ta en ny skalp på mektige Arsenal.

Og det var nettopp det som skulle skje. Etter et nytt godt angrep, fra venstre denne gangen, fikk James Maddison lade kanonen utenfor Arsenal målfelt. Med et drømmetreff hamret 22-åringen inn en nydelig scoring – hardt til høyre for en sjanseløs Bernd Leno.

Det maktet ikke Arsenal å svare på, og måtte konstatere at denne kampen var de milevis unna å vinne.

Med skarve fem avslutningsforsøk, der bare ett enslig skudd hadde retning mot mål, og en ballbesittelse på 45 prosent, var dette en opptreden Arsenal ikkje kan gjøre seg bekjent av. 

Nå venter en pause frem til 23. november, når vi tar imot Southampton på Emirates. Forhåpentligvis får Unai Emery brukt tiden godt i landslagspausen til å klekke ut en plan for å dra oss opp og frem til der vi hører hjemme.

Leicester City 2

Vardy (68)
Maddison (76)

Arsenal 0