Før kampen: Crystal Palace (H)

Av: Joakim Rødven 27.10.19

Arsenal ser etter en revansje mot London-rival Crystal Palace i ettermiddag.

Det ble et uhyggelig møte mellom Arsenal og Crystal Palace i vår, der en skrekkelig oppvisning av The Gunners så Palace stikke av med alle poengene – og knuste samtidig Arsenals drøm om å spille Champions League denne sesongen.

Med dette, og tapet mot Sheffield United for seks dager siden, til grunn er det lov å håpe at det er en svært revansjelysten gjeng som byr opp til kamp på Emirates i ettermiddag.

Det er også en positiv note at Arsenal, selv om det ikke var noen spesielt god kamp, kjempet til seg seieren mot Vitoria i midtuken. For Nicolas Pepe var det dette en vitamininnsprøytning, som fikk to nydelige frisparkmål.

Arsenal har derimot slitt mot Crystal Palace de siste kampene, og har bare vunnet to av de siste fem mot laget til Roy Hodgson.

Måtte den statistikken forbedres i dag!

ARSENALS FORM

Vitoria 3-2
Sheffield Utd 0-1
Bournemouth 1-0
Standard Liege 4-0
Man United 1-1

SKADER/SUSPENSJONER

Reiss Nelson er ute med en kneskade. Alexandre Lacazette og Emile Smith-Rowe var begge tilbake i aksjon på torsdag etter skadeavbrekk.

Ellers er troppen skadefri, og Emery har et hav av muligheter å velge mellom.

ARSENALS TROPP

Emery gjorde mange bytter på torsdag, som man kunne se trenge kamptrening. Bernd Leno kommer til å stå i buret.

Både Kieran Tierney og Hector Bellerin spilte 90 minutter på torsdag og spares nok i dag. Det betyr Calum Chambers og Sead Kolasinac på backene. I midten fortsetter trolig David Luiz og Sokratis.

På midtbanen kan alt skje, men både Matteo Guendouzi og Granit Xhaka virker å være selvskrevne. Joe Willock kan dukke opp foran, mens unge Bukayo Saka og Nicolas Pepe får tillit på flankene.

Pierre-Emerick Aubemeyang er selvsagt første mann på blokka til Emery på topp.

Mulig XI: Leno; Chambers, Sokratis, Luiz, Kolasinac; Guendouzi, Xhaka; Pepe, Willock, Saka; Aubameyang

LITT OM CRYSTAL PALACE

Selv om Palace er et lag man skal forvente at Arsenal tar poeng mot, har de vist de siste sesongene at de er et lag som kan overraske – spesielt mot "store" lag på bortebane. 

Blant annet er Roy Hodgsons menn det siste laget til å vinne på bortebane både mot Manchester United, Manchester City, Liverpool og Arsenal.

Dette er derfor et godt defensivt strukturert lag som er farlige på kontringer. Spesielt hurtigheten til Jordan Ayew er noe å se opp for, og eventuelt duellstyrken til Christian Benteke dersom Palace måtte begynne å se etter langpasninger.

Sist gang lagene møttes var det de store, personlige feilene som avgjorde. Forhåpentligvis klarer Arsenal å unngå slike feil denne gangen.

Mulig startoppstilling: Hennesey; Ward, Cahill, Tomkins, van Aanholt; Milivojevic, Kouyate, McArthur; Zaha, Ayew, Schlupp

PALACES FORM

Manchester City 0-2
West Ham 2-1
Norwich 2-0
Wolves 1-1
Tottenham 0-4

TV- OG KAMPDETALJER

Arena: Emirates stadium
Dommer: Martin Atkinson
Avspark: søndag kl 17.30
TV: Kampen vises ikke på TV (går i opptak på TV 2 Sport Premium 2 klokken 22.20)