Før kampen: Standard Liege (H)

Av: Joakim Rødven 03.10.19

En nesten skadefri tropp tar imot den belgiske serietoeren i Europa League.

Selv om prestasjonen ikke var den aller beste, klarte Arsenal å få med seg et poeng fra Old Trafford på mandag. "Drømmenes teater" har ofte gitt Arsenal noen forferdelige mareritt, så ett poeng får være greitt nok på en dårlig dag. 

Torsdag er det derimot større grunn til å tro på seier.

Standard Liege, nummer to i den belgiske toppdivisjonen, kommer på tur til nydelige Emirates stadium for å kjempe om nye poeng i gruppespillet av Europa League. 

Lagene har møttest fire ganger tidligere, der Arsenal har vunnet samtlige kamper. I 1993 ble det sammenlagt 10-0 (7-0, 3-0) i cupvinnercupen, mens det i 2009 ble henholdsvis 3-2 og 2-0 i gruppespillet av Champions League.

Man skal derimot ikke ta altfor lett på kveldens motstander, som har fem strake kamper uten tap - i alle turneringer. Sist tap kom mot Anderlecht for over en måned siden.

Det skal derimot bli interessant å se hvordan Emery velger å disponere troppen sin i kveld, ettersom det kommer en hard nøtt i Bournemouth på søndag. Flere spillere er høyaktuelle å få spilletid, som for eksempel Hector Bellerin, Kieran Tierney, Shkodran Mustafi, Mesut Özil, Joe Willock og Reiss Nelson.

ARSENALS FORM

Manchester United 1-1 (B)
Nottingham Forest 5-0 (H)
Aston Villa 3-2 (H)
Eintracht Frankfurt 3-0 (B)
Watford 2-2 (B)

SKADER/SUSPENSJONER

Alexandre Lacazette er fremdeles ikke klar, og gjennomgår rehabilitering som en følge av en skade i ankelen. Emile Smith Rowe er også under vurdering, etter at han fikk seg en kraftig smell i cupkampen mot Nottingham Forst.

Ellers er troppen frisk og rask.

ARSENALS TROPP

I stolpene er det garantert duket for cupkeeper Emiliano Martinez. Sisteskansen gjorde også sakene sine bra både mot Eintracht Frankfurt og Nottingham, så det burde ikke være noe stort problem. 

Chambers fikk en liten strekkføling mot Manchester United, og hviles nok trolig i kveld for å være klar til søndag. Det betyr at Hector Bellerin, eller Ainsley Maitland-Niles, trolig kommer til å ta høyrebacken. På motsatt back er Kieran Tierney en ganske sikker brikke, i alle fall fra start. Sentralt kommer trolig Rob Holding og Shkodran Mustafi til å få fornyet tillit.

På midtbanen har Lucas Torreira mye å bevise, og får trolig selskap av unge Joe Willock.

Offensivt i banen skulle man tro at Mesut Özil ville være en sentral spiller å kaste inn. Han har ikke spilt mye i år, så dette blir nok en fin mulighet for ham å vise seg frem.

Så spørs det hvordan Emery komponerer kantene. Nelson spiller trolig på den ene kanten, og så kan det hende at Emery ønsker å se noe mer positivt fra Nicolas Pepe - for å øke selvtilliten til Arsenals rekordsignering. Alternativt kan Emile Smith Rowe, om han blir klar, være en kandidat. 

På topp er brasilianske Gabriel Martinelli høyaktuell å starte.

Mulig XI: Martinez - Bellerin, Mustafi, Holding, Tierney - Torreira, Willock - Nelson, Özil, Pepe - Martinelli

STATISTIKKHJØRNET

* Arsenal har vunner alle sine oppgjør mot Standard Liege i en europeisk turnering, og har scoret 15 mål totalt mot belgierne. 

* Stadard Liege har tapt syv av åtte oppgjør i England, der unntaket var 2-2 mot Everton i datidens UEFA Cup.

* Skulle Arsenal vinne i kveld, har de vunnet seks strake hjemmekamper i europacupsammenheng (utenom kvalikkamper) for første gang på Emirates stadium. Sist de gikk så lenge var fra mars 2001 til februar 2002; den gang på Highbury.

* Unai Emery har vunnet 18 av sine siste 20 hjemmekamper i Europa League, fordelt på Sevilla og Arsenal. Statistikken viser 18 seire, én uavgjort og ett tap.

TV- OG KAMPDETALJER

Arena: Emirates stadium
Dommer: Sandro Schärer (Sveits)
Avspark: kl. 21.00
TV: TV 2 Sumo