Luiz åpnet målkontoen

Av: Joakim Rødven 07.10.19

Nykommer David Luiz fikset seieren med sin første scoring for Arsenal.

Standard Liege ble en smal sak for et ungt Arsenal-lag på torsdag, så det skulle (i utgangspunktet) være en uthvilt gjeng som tok imot Bournemouth på søndag.

Og med godt over 160 nordmenn i den ene kortsvingen, startet Arsenal lovende. En god avslutning av Pierre-Emerick Aubameyang 4-5 minutter etter avspark strøk den bortre stolpen; men dessverre utenfor.

Istedet var det en usannsynlig redningsmann som skulle dukke opp.

I det 9. spilleminuttet ble en perfekt corner fra Nicolas Pepe slått inn på fremste, og der dukket brasilianer David Luiz opp.

Med sin karismatiske manke stanget 32-åringen inn 1-0 for The Gunners. En spesiell situasjon, ettersom de aller fleste var overlykkelige over scoringen - men noen skeptiske toner hørte man likevel rettet mot den tidligere Chelsea-spilleren.

Uansett var scoringen av den flotte sorten, og «1-0 to The Arsenal» runget på stadion.

Pepe var også nære å skru inn en lekker scoring før pause, men den ene scoringen stod seg til lagene gikk i garderoben.

Etter hvilen var det to helt andre lag som kom på banen. Mens Arsenal dominerte den første omgangen, så var det Bournemouth som tok styringen i den andre omgangen. 

Ved flere anledninger var gjestene fra sør farlig frempå, og med litt marginer kunne Eddie Howe's mannskap ha utlignet. Heldigvis maktet Arsenal å ri unna.

Utover i omgangen sleit Arsenal med å etablere noe offensivt, og et stolpeskudd av Aubameyang på overtid var det nærmeste The Gunners kom en ny scoring.

Det ble heldigvis tre poeng, selv om det ikke var en spesielt glamorøs forestilling. Uansett positivt med tre poeng og clean sheet. 

Nå venter en lang landslagspause, før Emery og co tar turen til Bramall Lane 21. oktober. 

Arsenal 1

Luiz (9)

Bournemouth 0