Pepe berget tre poeng

Av: Joakim Rødven 24.10.19

To frisparkperler sikret seieren mot Vitoria.

Arsenal hadde mye å rette opp etter en svak forestilling mot Sheffield United sist mandag. Det så derimot lenge ut til at det ikke skulle bli noe bedre mot portugisiske Vitoria.

Allerede i det 8. spilleminuttet fikk Marcus Edwards tråklet seg gjennom i Arsenals målgård, og den tidligere Tottenham-spilleren satte sikkert inn 1-0 for gjestene.

Like etter at halvtimen var passert fikk lovende Gabriel Martinelli stanget inn en sårt tiltrengt utligning, etter et strøken innlegg av venstreback Kieran Tierney.

Gleden blant Arsenals spillere og supportere varte derimot ikke lenge. Bare noen minutter seinere skjøt Davidson først i stolpen, før returen spratt ut i beina til Bruno Duarte. Spissen gjort kort prosess og banket ballen inn i nærmeste hjørne.

Med 1-2 i sekken til pause gjorde hjemmepublikumet det klart og tydelig hva de mente om prestasjonene da dommeren blåste av til pause, og spillerne fikk høre en aldri så liten pipekonsert.

Og det så ikke ut til at det skulle snu etter hvilen heller.

Faktisk måtte det en rekordsignering til for å snu oppgjøret. En målløs Alexandre Lacazette ble byttet ut i det 75. spilleminuttet og inn kom nysigneringen Nicolas Pepe. DET skulle vise seg å være et lurt trekk.

Fem minutter etter innhoppet curlet ivorianeren inn et nydelig frispark, som nok en gang gjorde at Arsenal hadde utjevnet ledelsen til det portugisiske laget.

Og godt inne i overtiden fikk samme mann sjansen igjen fra et frispark; denne gangen i ennå bedre posisjon.

Som ved det første frisparket traff angriperen perfekt – ballen skrudde seg inn i det lengste hjørnet.

Etter å ha tålt mye tyn de seneste ukene ble dermed Pepe den store helten, og berget et forsmedelig hjemmetap mot Vitoria.

Arsenal står derfor med full pott etter halvspilt gruppespill, og er på god vei mot første utslagningsrunde.