Aubameyang reddet ett poeng

Av: Joakim Rødven 01.10.19

Manchester United har hatt sin verste start på 30 år, men Arsenal tok bare det ene poenget med hjem fra Old Trafford.

Det roteres stadig i Arsenal under Emery, så også under mandagens kveldsoppgjør mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Poengfangsten til de røde djevlene har ikke vært spesielt imponerende i starten av denne sesongen, noe som betydde at Arsenal sannsynligvis kom til å slite.

Det kunne fort ha gått galt like før halvtimen var passert da Andreas Pereira fikk avslutte utenfor Arsenals 16-meter, men heldigvis var Bernd Leno godt med på notene. 

Det var, dessverre, også David de Gea på motsatt banehalvdel. Etter at det glapp i de bakre rekker hos hjemmelaget kunne unggutten Bukayo Saka fosse fremover mot United-buret.

Unggutten tvang frem en god redning av den spanske keeperen, som måtte gi retur. Matteo Guendouzi fulgte opp på andreballen, men også den fikk de Gea parert til hjørnespark.

Det ble kostbart, for de rødkledde fra Manchester gikk rett i strupen på Arsenal. Et langskudd fra Scott McTominay suste inn i nærmeste hjørne, og vertene kunne gå til pause på stillingen 1-0.

Etter sidebyttet forsøkte Arsenal å skru opp et par hakk. Det skulle gi avkastning i det 58. spilleminuttet. Axel Tuanzebe misset på en pasning til Victor Lindelöf, og ballen havnet i beina til unge Saka. En utsøkt pasning gikk gjennom til Pierre-Emerick Aubameyang som lekkert lobbet ballen over de Gea og i mål.

Assistentdommeren viftet med flagget for offside, men en gjennomgang med VAR viste at den gabonske spissen var godt innenfor linjen; scoringen stod og Arsenal var tilbake i oppgjøret!

Saka kunne ha snudd kampen på hodet to minutter seinere da han fikk et perfekt innlegg fra Calum Chambers, men 18-åringen blåste ballen langt over - riktignok via foten til Lindelöf.

Utover i omgangen bølget det frem og tilbake. Selv om det var Solskjærs gutter som var nærmest å ta alle tre poengene, hadde Leno bestemt seg for å stenge buret den resterende delen av kvelden.

Det ble derfor bare det ene poenget med hjem i lagbussen tilbake til London, men vi tar med oss det vi får på en vanskelig bane. Vi beholdet også en plassering blant topp fire enn så lenge, så får vi håpe at den trygges neste søndag når en stor, norsk delegasjon legger turen til London og Emirates stadium for å avholde høstens supportertur.

Come on, Arsenal!

Manchester United 1

McTominay (45)

Arsenal 1

Aubameyang (58)