Før kampen: Nottingham Forest (H)

Av: Joakim Rødven 24.09.19

Vi gjør oss klare for årets første ligacupkamp.

Motstandere er det tidligere storlaget Nottingham Forest, som har tilbragt de siste tiårene i Championship og noen sesonger i League One.

Siden de rykka ned fra Premier League i 1999 har det ikke vært veldig mange oppgjør klubbene i mellom, men lagene har møttes én gang i henholdsvis FA Cupen og Ligacupen de siste par årene. 

I FA Cupen (2016) ble det en relativt grei skuring for Arsenal, hvor The Gunners cruiset inn til seier 4-0. I ligacupen ble det derimot en helt annen tone på City Ground i fjor, da Nottingham ydmyket Arsenal 4-2 på eget gress.

Arsenal stilte den gangen et ganske så redusert mannskap, noe som dessverre ble utslagsgivende mot et hardtkjempende Forest. 

Unai Emery kommer nok til å lære av den kampen, men samtidig kommer han nok også denne gangen til å gi spillere som ikke har fått spille så mye ellers en sjanse i kveld. 

Blant annet er det forventet at Rob Holding skal gjøre comeback for førstelaget, mens både Hector Bellerin og nykommer Kieran Tierney er høyaktuelle for å få sine første spilleminutter denne sesongen etter at de vellykket kom seg gjennom en time for U23-laget på fredag.

ARSENALS FORM

Aston Villa 3-2 (H)
Eintracht Frankfurt 3-0 (B)
Watford 2-2 (B)
Tottenham 2-2 (H)
Liverpool 1-3 (B)

SKADER/SUSPENSJONER

Ainsley Maitland-Niles fikk to gule, og dermed rødt, mot Aston Villa. Han må derfor sone karantene denne kampen.

Alexandre Lacazette er fremdeles ikke klar, og gjennomgår rehabilitering som en følge av en skade i ankelen. Ellers er Rob Holding friskmeldt, mens Dinos Mavropanos, Kieran Tierney og Hector Bellerin er aktuelle for å bli med - enten fra start eller på benken.

ARSENALS TROPP

Leno blir nok ikke med i dette oppgjøret, som baner vei for cupkeeper Emiliano Martinez. Argentineren gjorde en solid figur i kampen mot Eintracht Frankfurt i midtuken og vil nok ikke være noen svekkelse.

I den bakre rekke kommer det nok garantert til å bli en del utskiftninger. Chambers bidro positivt etter han kom inn mot Watford og vil trolig få tillit enten på backen (om Bellerin ikke blir klar) eller sentralt sammen med Holding. Forhåpentligvis vil vi også få se Tierney i aksjon for første gang.

Sentralt kommer Torreira helt sikkert til å få tillit fra start. Uruguayaneren har fått mindre spilletid etter sommeren, så her er det muligheter til å vise seg frem. Willock er en potensiell makker sentralt. På kantene vil nok Smith Rowe og Nelson få ny tillit, samtidig som Martinelli kan få en ny sjanse til å skinne på topp.

Så spørs det hvem Emery velger i rollen bak spissen. Özil spilte ikke på søndag, men unge Robbie Burton kan være foretrukket.

Mulig XI: Martinez - Chambers, Mustafi, Holding, Tierney - Torreira, Willock - Nelson, Burton, Smith Rowe - Martinelli

LITT OM FOREST

Årets sesong har startet brukbart for "the Reds". Etter å ha tapt serieåpningen mot West Bromwich, har de ikke tap siden.

Etter åtte spilte serierunder står de med fire seire, tre uavgjorte og ett tap. Det har ført dem opp på en 6.-plass på tabellen, to poeng bak serieleder Leeds.

I tillegg har de slått ut Derby (3-0) og Fleetwood (1-0) på veien til 3. runde.

Dette er derimot et lag som ikke scorer så altfor mange mål. I syv av de ti kampene de har spilt hittil i årets sesong har det bare blitt ett mål i hver av dem. Unntakene er 3-0 mot Birmingham, 3-0 med nevnte Derby og 2-1 mot Fulham.

Forrige sesong kom Forest forbi denne runden, men måtte til syvende og sist takke for seg etter tap 3-2 mot Burton Albion i fjerde runde. La oss nå håpe at de ikke får muligheten til å komme så langt i år.

Mulig startoppstilling: Samba - Cash, Dawson, Worrall, Ribeiro - Watson, Sow - Lolley, Silva, Carvalho - Grabban

FORESTS FORM
Barnsley 1-0
Swansea 1-0
Preston 1-1
Derby 3-0
Fulham 2-1

TV- OG KAMPDETALJER

Arena: Emirates stadium
Dommer: Darren England
Avspark: kl. 20.45
TV: Viasat 4 og Viaplay