Nok et dramatisk London-derby

Av: Joakim Rødven 02.09.19

Det blir aldri kjedelig når Arsenal og Tottenham møtes.

Og det ble det heller ikke når de to erkerivalene barket sammen på søndag. Det så derimot ut til å bli en blytung kveld for de hjerte i den røde delen av London. 

Åpningen på Emirates var intens, og man kunne lukte at dette var en kamp det oste mål av. Den mistanken slo inn allerede i det 10. spilleminuttet.

En hissig Sokratis gikk inn i samme duell som kaptein Granit Xhaka høyt i banen. Begge tapte duellen, og det skapte ubalanse i Arsenal-forsvaret.

Etter følgefeil videre, etterfulgt av en glepphendt Bernd Leno, kunne Christian Eriksen enkelt sette inn en enkel scoring fra kloss hold.

Da åpnet kampen seg enda mer opp, og det bølget frem og tilbake i oppgjøret. 

Arsenal produserte noen lovende halvsjanser, men en heading av Nicolas Pepe som ble reddet av Danny Roses hode så lenge ut til å bli det nærmeste vi kom. 

Da ble vondt verre da Xhaka mistet hodet fullstendig og kastet seg inn i en takling innenfor egen 16-meter. Sveisteren meiet ned Son Heung-min; straffespark til Tottenham.

Frem gikk Harry Kane, som var sikker som banken alene mot Leno; 2-0 til de liljehvite.

Etter et godt stykke arbeid, fikk Alexandre Lacazette banket inn en redusering til 1-2 på overtid av den første omgangen, som bidro til at vi fikk sårt tiltrengt energi inn mot den andre omgangen.

Og etter sidebyttet var det så å si bare ett lag på Emirates. Arsenal presset og presset, det virket som at et helt annet lag stilte til start enn før pausen.

Arsenal måtte stange lenge, og til tross for at både Xhaka og innbytter Dani Ceballos fyrte av to fantastiske langskudd måtte hjemmefansen vente helt til halvspilt 2. omgang før jubelen kunne slippes løs på nytt.

Et godt innlegg av Matteo Guendouzi sneik seg inn mellom Jan Vertonghen og Toby Anderweireld. På første stolpe kastet Pierre-Emerick Aubameyang en lang tå og pirket inn en svært fortjent utligning.

Fyr i teltet!

Og stadion holdt nesten på å ramle sammen drøye 10 minutter før full tid da Sokratis fikk kranglet inn en ny scoring på Emirates. Arsenal forsøkte seg på et innøvd trekk, og ballen havnet ute hos Sead Kolasinac som pisket ballen inn mot sin greske lagkamerat.

Tilskuerne gikk av hengslene, et lite sekund, men etter at dommeren hadde fått noen ord fra VAR-rommet, viste det seg helt korrekt at Kolasinac hadde stått i en offsideposisjon idet han mottok ballen i forkant av scoringen.

Ingen av lagene maktet å finne den avgjørende scoringen, og slik kampen utviklet seg er det nok en lettelse med en liten bismak for Arsenal. Etter å ha vært 2-0 under er det sterkt å komme tilbake, men slik som Tottenham spilt etter pausen er det smått irriterende å ikke få med seg alle tre poengene.

Man får derimot ta det man får i kampene mot topp seks, og vi tar med oss en positiv wibe inn i landslagspausen med visshet om at Arsenal også kan krige helt inn om det trengs.

Arsenal 2

Lacazette (45)
Aubameyang (71)

Tottenham Hotspur 2

Eriksen (10)
Kane (40)