Tar frivillig lønnskutt

Av: Joakim Rødven 21.04.20

Sammen med hovedtrener Mikel Arteta har både spillere og trenerstab inngått en avtale om å frivillig lønnsreduksjon.

Situasjonen med COVID-19 har vært vanskeleg for absolutt alle, også engelske fotballklubber. Dette både sosialt, helsemessig og ikke minst økonomisk.

Etter mange diskusjoner i klubben, har både spillerne og klubbens trenerteam vist et sterkt ønske om å støtte klubben i en særdeles vanskelig tid.

Mandag kveld annonserte derfor klubben på sin hjemmeside at klubben har kommet til en frivillig avtale med hovedtrener, spillere og trenerstab om en lønnsreduksjon på 12,5 prosent av årlig inntekt. Dette tiltaket settes i gang med umiddelbar effekt.

En betingelse i denne avtalen er at dersom klubben når sine sportslige mål på banen, vil klubben betale tilbake et avtalt beløp. Dette gjør klubben fordi de vil stå i en mye sterkere posisjon økonomisk om de oppnår de målene de har satt.

Avtalen er for øvrig basert på at 2019/20-sesongen blir fullført og at klubben mottar utestående inntekt fra TV-rettigheter. Skulle derimot dette ikke skje vil lønnkuttene dekke noe av de økonomiske tapene klubben vil få som følge av tapt inntekt på kampdag og andre kommersielle inntekter.

Det er fint å lese at både spillere og trenerteam står sterke sammen i en vanskelig tid. Vi håper naturligvis at fotballen begynner å rulle igjen fort, slik at vi alle kan nyte vårt kjære Arsenal i aksjon igjen snart.

Victoria Concordia Crescit