Ljungberg gir seg i klubben

Av: Joakim Rødven 23.08.20

Svensken trekker seg fra rollen som Mikel Artetas assistent.

Etter å ha vært involvert i klubben så å si siden 1998, har Freddie Ljungberg valgt å trekke seg tilbake fra rollen som Mikel Artetas assistent.

Svensken har vært i Arsenals støtteapparat de siste to sesongene etter at han kom tilbake fra tyske Vfl Wolfsburg, hvor han også var assistenttrener.

Nå ønsker 43-åringen derimot å søke andre utfordringer innenfor treneryrket.

- Jeg har valgt å trekke med fra trenerrollen i Arsenal for å fortsette min utvikling som manager. Jeg har vært involvert i klubben av og på siden 1998 og jeg har vært så takknemlig for mulighetene jeg har fått i klubben både som spiller og trener, sier Ljungberg.

Sportssjef Edu sier han selvsagt er lei seg for at Ljungberg har valgt å forlate Arsenal, men har full forståelse for valget.

- Han har fått en rekke tilbud de siste årene, men han har vært trofast og holdt seg til arbeidsoppgavene sine her i Arsenal. Nå har han muligheten til å vurdere andre alternativer og dette gir mening på dette tidspunktet i karrieren hans, sier Edu, og legger til:

- Fredde har bidratt enormt i trenerrollen, spesielt med tanke på å lede laget i en svært krevende periode etter Unai Emery's og frem til Mikel Areta ble ansatt. Vi vil for alltid være takknemlige for innsatsen han la ned da, og for det han gjort i ettertid. Samtidig så forstår vi fullt ut at han nå har et ønske om å komme seg videre og jakte en rolle som hovedtrener selv.

Det er ikke noe annet å gjøre enn å takke Freddie for alt han har gjort for Arsenal opp gjennom årene. Han har virkelig vært en viktig del av Arsenals historie og arbeidet med å forme de unge talentene som blir fremtiden.

Måtte han oppnå suksess som hovedtrener, hvor han enn måtte ende opp.

Takk, Freddie!