Vant FA-cupen for 14. gang!

Av: Joakim Rødven 01.08.20

Etter en blytung start på finalen snudde Aubameyang 0-1 til 2-1 og sikret europacupspill også neste sesong.

Med en skuffende tabellplassering var FA Cupen den eneste muligheten Arsenal hadde til å få spille i Europa kommende sesong. Det var derfor et svært viktig oppgjør for The Gunners i det som potensielt kunne bli en slags revansje fra fjoråret da Chelsea knuste Arsenals Champions League-drøm.

Den gangen var det Chelsea som ydmyket Arsenal i Europa League-finalen, som nektet Arsenal å gjøre en retur inn i det gode selskap.

På et folketomt Wembley ble det derimot en svært tøff start for Mikel Arteta og co.

Allerede før fem minutter var spilt tråklet Chelsea seg gjennom Arsenals back-treer, og den giftige amerikaneren Christian Pulisic satte enkelt inn 1-0 for de mørkeblå.

Og det var Frank Lampards mannskap som var kvassest i åpningen. Heldigvis for Arsenal holdt de stand til første drikkepause halvveis i 1. omgang.

I den pausen må Arteta ha sagt noen velvalgte ord, for da begynte hans disipler å ta seg kraftig sammen.

Like etterpå ble Pierre-Emerick Aubameyang revet over ende inne i Chelseas 16-meter og etter noen VAR-sjekker fikk Arsenal-kapteinen prøve lykken mot den høye Willy Caballero.

Aubameyang fintet ut sisteskansen, sendte ham feil veg og banket inn utligningen klin inn i sitt høyre hjørne.

Stillingen stod seg til pause og den andre omgangen ville være helt åpen for begge lag å gripe.

Pulisic var svært nære å true de røde og hvite rett etter sidebyttet, men - heldigvis for de med Arsenal-øyne - pådro angriperen seg en strekk rett før han skulle avslutte og forsøket rant ut i sanden.

Dette var Chelseas andre strekkskade denne kampen, ettersom også kaptein Cesar Azpilicueta måtte gi seg ti minutter før hvilen.

Midtveis i den andre omgangen satte Hector Bellerin på turboen i en klassisk overgangsmulighet. Spanjolen kolliderte med innbytter Andreas Christensen, men ballen havnet i beina på Nicolas Pepe. 

Ivorianeren dro seg inn, fant strømpelesten til Aubameyang som herjet med Chelsea-forsvaret før han iskald lobbet ballen kontrollert over Caballero. 2-1 og kampen var snudd på hodet!

Vondt ble ennå verre for Lampards gutter da Mateo Kovacic fikk sitt andre gule kort for kvelden etter å ha gått i en duell med Granit Xhaka. Med over 15 minutter igjen pluss tillegg ble oppgaven for tøff for Chelsea, spesielt ettersom en stygg skade på Pedro gjorde at de blå måtte fullføre kampen med 9 mann.

Det er nok ikke noe Arsenal-spillerne tenker så veldig mye på akkurat nå, for et bunnsolid forsvar etter pause holdt stand og sikret klubben sitt 14. FA Cup-trofé, og dermed også europacupkvalifisering kommende sesong.

Dette var med et nødskrik, men det spiller overhode ingen rolle akkurat nå. 

Og selv om Aubameyang klarte å miste trofeet i bakken før feiringen, kan vi likevel se frem til å se vårt kjære Arsenal bygge videre på det vi har startet under Prosjekt Arteta.

Måtte sesongen 2020/21 by på mer suksess - og aller helst i serien.

Ny cupgullet, alle Arsenal-fans!

Arsenal 2

Aubameyang (28' 67)

Chelsea 1

Pulisic (6)