Ny kjempesmell for Arteta og co

Av: Joakim Rødven 06.12.20

Arsenal hadde ballen mest og skapte fleste sjanser, men tapte likevel mot erkerivalen.

Mest det ser lovende ut i Europa League, har det på ingen som helst måte lykkes for Arsenal i Premier League denne sesongen.

Før søndagens derby i Nord-London hadde Arsenal allerede tapt halvparten av sine ti første seriekamper denne høsten.

Med en luke på åtte poeng opp til serieleder, og erkerival, Tottenham var det derfor bare seier som var i fokus i Arsenal-leiren i forkant av de snaue 2,5 kilometerne nordover til White Hart Lane.

Dessverre ble det alt annet enn et hyggelig møte med de liljehvite.

Før kvarteret var spilt satte Tottenham i gang en kontring etter at Arsenal hadde dyttet opp mange spillere. Et Arsenal i oppløsning hadde store problemer med å tette igjen de farlige rommene og Son Heung-min skrudde lekkert inn 1-0 for hjemmelaget.

Det var akkurat det vertene trengte, og kunne i mye større grad komprimere laget sitt og gjøre søndagskvelden sur og frustrerende for sine røde og hvite rivaler.

Og det var også nettopp det som skjedde.

Svært lite lyktes Arsenal med offensivt. Mye av kampen ble utspilt rundt midten, der Arsenal fikk trille og trille - uten å nå noen steds hen.

Like før pause hugget Tottenham til igjen, også denne gangen på en kontring der Arsenal ikke var langt unna å skape en farlig sjanse. 

Ballen havnet i beina til Harry Kane som med et hardt skudd banken ballen inn i mål via nærmeste krysstang.

Over i andre omgang fikk Arsenal fortsette å holde i ballen, mens Tottenham forsvarte seg godt. Arsenal kom flere ganger til brukbare innleggsmuligheter, men enten ble ballen blokkert eller så ble duellene inne i feltet tapt mot Toby Alderweireld, Eric Dier og co. 

Til tross for et balleinnehav på nesten 70 prosent maktet ikke Arsenal å få satt inn den ekstra dytten de trengte for å snu oppgjøret og kampen ebbet ut i 2-0-tap; Arsenals sjette tap denne sesongen på bare 11 kamper.

Det betyr en historisk lav 15. plass etter 11 spilte runder i Premier League. 

Alarmbjellene uler på Emirates stadium nå. Poengene må begynne å komme - og det fort.

Tottenham Hotspur 2

Son (13)
Kane (45)

Arsenal 0