En forløsende seier

Av: Joakim Rødven 17.02.20

Endelig kom en seier i ligaen igjen - den første siden 1. januar.

Selv om det bare har blitt ett tap med Mikel Arteta i sjefsstolen, har det dessverre ikke blitt mange seire i serien heller.

Det nye årets startet fantastisk med en god seier mot Manchester United, etterfulgt av et marginalt cupavansement mot Leeds.

Deretter har det bare blitt én seier siden; mot Bournemouth i FA-cupen.

Mot Newcastle søndag kveld så det ut til at den svake trenden skulle fortsette. For i den 1. omgangen var det en heller begredelig oppvisning fra Arsenal.

Et kompakt bortelag gjorde sitt for å mure igjen bakover, og The Gunners maktet bare å sende i vei tre avslutninger på mål før pause.

Da så Arteta seg nødt til å gjøre noen taktisk grep, og då så ut til å gi nærmest umiddelbar effekt.

Med 53:40 på klokka stanget kaptein Pierre-Emerick Aubameyang inn et nydelig innlegg fra Nicolas Pepe, en heading som styrte ballen kontrollert inn i det lengste hjørnet.

Under tre minutt senere lå ballen i nota igjen, denne gangen signert Pepe selv. Bukayo Saka dro en frekk tunnel ute på venstresiden før unggutten serverte sin vingmakker. 2-0; game-set-match.

Med minuttet igjen før full tid kunne Mesut Özil for en sjelden gang tegne seg på scoringslisten, etter at innbytter Alexandre Lacazette fikk lirket inn et innlegg som tyskeren fikk lurt forbi en noe glepphendt Martin Dubravka.

Pepe fikk sin andre assist noen minutter senere, da ivorianeren serverte Lacazette som kontrollert plasserte ballen trygt og rolig oppe i Dubravkas venstre hjørne.

4-0 og en real knock-out i den andre omgangen. Dette var en ekstremt viktig vitamininnsprøytning for Arsenal - selv om de fremdeles forbli på en 10. plass etter runden.

Før Chelsea og Manchester United har spilt sin kamp mandag kveld er det bare 7 poeng opp til våre blå rivaler på 4.plass, så her er det fremdeles mulig å henge med på kampen om europacupspill neste sesong.