Sliteseier i Athen

Av: Joakim Rødven 21.02.20

Sen scoring av Alexandre Lacazette sørget for seier i første av to oppgjør mot Olympiakos.

Det var vanskelig å se igjen det samme Arsenal som feiet over Newcastle som spilte den 1. omgangen på Georgios Karaiskakis stadium.

Høydepunktene fra et Arsena-perspektiv var noe begrenset. Samtidig, med norske Omar Elabdellaoui i hærførerrollen, skapte grekerne en håndfull farlige sjanser som med litt tur kunne ha blitt scoring.

Etter pausen så det ut som at guttene hadde bestemt seg fra å gå ned i kjelleren for å grave frem en seier, men flere ganger manglet det på presisjonen. 

Etter hvert som omgangen skred frem kunne man stadig se flere frustrerte ansikt, noe som også påvirket produktet på banen. 

Heldigvis lønner det seg som regel å holde fokus kampen ut. For selv om man måtte vente veldig lenge på å kunne slippe jubelen løs, skulle det bare et øyeblikks magi til fra unge Bukayo Saka.

18-åringen fikk ballen av kaptein Pierre-Emerick Aubameyang ute på venstrekanten, dro seg løs inne i feltet og pisket inn et innlegg mot spydspiss Lacazette. 

Franskmannen var klinisk; 1-0 til Arsenal med drøye 8 minutter igjen å spille!

Resten av omgangen var bare om å gjøre å tette igjen for Arsenal. The Gunners holdt stand og fikk derfor med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret på Emirates om en ukes tid. 

Olympiakos 0


Arsenal 1

Lacazette (81)