Perfekt start på 2020

Av: Joakim Rødven 02.01.20

For første gang siden 9. desember gikk Arsenal seirende av banen, i det som ble Mikel Arteta første seier som Arsenal-sjef.

Det er jo derfor tilsvarende deilig at denne kom nettopp mot Manchester United, som over mange år har gjort livet surt for Arsenal-fansen.

Denne gangen var det Arsenals tur til å stå jublende etter kampen.

Nicolas Pepe fikk omsider muligheten til å starte for The Gunners, og den tilliten takket ivorianeren for. Allerede i det 8. spilleminuttet sneik Arsenals rekordsignering seg fri på bakerste og plasserte kontant inn 1-0 for vertene.

Om det var juleprogrammet eller Mikel Artetas kampplan skal jeg ikke si, men scoringen resulterte i at begge lag ikke maktet å produsere en spesielt spennende 1. omgang på Emirates stadium.

Men bare et par minutter før pausen fikk Sokratis hamret inn 2-0. United klarte ikke å klarere et farlig hjørnespark og på returen dukket grekeren opp og var nådeløs mot David de Gea.

Som mot Chelsea virket hjemmelaget mer ruskete etter sidebyttet, og Ole Gunnar Solskjærs gutter fikk etter hvert mer troen på at de kunne klare å komme tilbake.

Det harde presset som Arteta kjørte før pause virket nok inn på beina mot slutten av kampen, ettersom man tydelig kunne se at flere av spillerne var helt nede på tannkjøttet i sluttminuttene. 

Alexandre Lacazette, som brente en enorm mulighet, var helt sluttkjørt mens Lucas Torreira måtte få i seg nødproviant ute på banen for å holde motoren gående. 

Hardt arbeid lønte seg derimot, og Arteta kunne innkassere sin første seier som Arsenal-sjef - og sin første som managar/hovedtrener.

En svært viktig seier. Og kanskje vendepunktet?

Arsenal 2

Pepe (8)
Sokratis (43)

Manchester United 0