Raknet på slutten

Av: Joakim Rødven 19.01.20

Arsenal hadde seieren i lomma, men nok en gang holdt det ikke helt ut.

Et tegn man tydelig har sett etter at Mikel Arteta ankom Arsenal, er at vi sliter med å holde kampen helt ut. 

Vi så det mot Chelsea, vi så det mot Manchester United og vi så det igjen mot Sheffield United på lørdag.

Det var et hardt slag å miste Pierre-Emerick Aubameyang som fikk direkte rødt mot Crystal Palace sist runde, men inn kom friske Gabriel Martinelli i hans fravær.

Og det skulle vise seg å være viktig.

Etter å ha slitt lenge med å true Sheffield United fikk Bukayo Saka tid og rom ute på venstresiden. Den unge spilleren fikk pisket inn et innlegg, og via et Sheffield-bein gikk ballen i en perfekt bue i retning Martinelli.

Brasilianeren fikk stå mutters ålene foran mål – 1-0 til Arsenal!

Arsenal tok med seg ledelsen inn i pausen, og det hele virket ganske trygt og greit.

Men etter hvert som den andre omgangen skred frem så man igjen at beina begynte å surne. Og i stedet for å gjøre endringer valgte Arteta bare å bytte Lacaette for Eddie Nketiah som har blitt hentet hjem fra lån.

Når fokuset måtte være på sitt beste, glapp det – som det bare måtte gjøre – drøye syv minutter før full tid. 

Et innlegg fra Uniteds høyreside gikk helt over til John Fleck, som fikk ta ned ballen og sende en rakett inn i det lengste hjørnet.

Det klarte ikke Arsenal å svare på, og etter to oppgjør mot nyopprykkede Sheffield United maktet altså Arsenal bare å ta ett poeng denne sesongen. 

Objektivt sett må man rett og slett bare erkjenne at det er langt ifra godt nok. 

Heldigvis, om det går an å si, er de andre lagene over oss like ustabile. Kampen om både en plass blant topp seks og topp fire er derfor fremdeles innenfor rekkevidde.

Men skal Arsenal ha mulighet til å kvalifisere seg for europacupspill må seiersprosenten økes med en eneste gang. Nesten halvparten av kampene ender med uavgjort, og bare seks av 23 kamper har endt med seier.

Nå venter Chelsea allerede på tirsdag. De fikk seg også en på trynet på St. James' i Newcastle. Det blir derfor en kamp med to revansjelystne lag som møtes på Stamford Brigde.

Arsenal 1

Martinelli (45)

Sheffield United 1

Fleck (83)