Areta etter Villa: - Manglet gnist

Av: Joakim Rødven 22.07.20

Dette sier vår spanske Head Coach etter det skuffende tapet mot Aston Villa

Om resultatet...

Slik er fotball og alle kamper er ulike. Først av alt vil jeg gratulere Ville med kampen deres og at de tok en seier under et så stort press hvor de kjemper mot nedrykk. For vår del har det vært en emosjonell og fysisk krevende uke. Vi prøvde alt mulig. Jeg tror ikke man kan klage på innsatsen spillerne la ned, men etter målet deres måtte vi finne bedre måter å angripe dem på i den siste tredjedelen. Dessverre manglet vi kreativitet, den siste pasningen og gnisten.

Om hvordan spillerne kan mestre å angripe mot en lav blokk...

Trening, tid og forståelse for de rommene som oppstår. Altså hvor rommene er, hvor vi kan utnytte de, hvor vi trenger å plassere oss og i hvilke området vi må angripe dem. I første omgang følte jeg også at vi ikke fikk fart på ballen. Dette synes jeg ble bedre i andre omgang og vi kontrollerte overgangene mye bedre, men det var ikke nok.

Om han ikke ser behovet for å bruke Mesut Özil mot lavtliggende lag...

Vi har spilt slike kamper tidligere også og svaret ligger ikke hos én spiller. Det et er kollektivt mønster som må utfolde seg og vi gjorde det veldig bra på enkelte områder. Til syvende og sist var ikke sluttproduktet vårt godt nok og den avgjørende pasningen var ikke godt nok. Den siste sjansen vi hadde gikk i stolpen, men slik er fotball.

Om banneren som fløy over Emirates ("Back Arteta, Kroenke out")...

Jeg har full støtte fra Kroenke-familien, fra styret og fra den sportslige lederen, og i fellesskap legger vi en plan for å gjøre så mye som mulig i løpet av veldig kort tid. Til syvende og sist lyver ikke tabellen og vi vet at det er et stort gap (til toppen) og vi er alle enige om at vi må gjøre alt sammen.

Om han tror kommentarene hans etter Liverpool-kampen har fått fansen til å reagere (at klubben må investere for å lykkes)...

Jeg vet ikke, men om det var slik det ble tolket var det ikke slik ment. Jeg ønsker å legge vekt på - og det gjør jeg gjerne igjen - at vi behøver å forbedre oss på mange områder. Først av alt er det mitt ansvar å forbedre laget og mentaliteten til spillerne. Så har vi også enkelte områder vi må bli bedre på. De beste lagene har ulike områder de er bedre enn oss på og vi må følge etter dem. Usikkerheten er en realitet og vi har usikkerhet på grunn av koronaviruset som har rammet oss hardt. Vi vet heller ikke om vi kommer til å spille i Europa neste sesong og det er også usikkerhet rundt noen spillere. Jeg prøver å være ærlig og det var dette jeg ga uttrykk for.

Om det kommende overgangsvinduet blir viktig for oss...

Overganger er én ting. En annen ting er ha balansert tropp med de rette typene til enhver utfordring. Tidligere har det går bra, men i dag (mot Villa) hadde vi en annerledes utfordring i et annerledes kampbilde. Vi må finne måter å angripe motstanderne på. Det vil ta tid, fordi det er en grunn til at gapet opp til topplagene er så stor som den er akkurat nå. Vi vet selvsagt dette og vi vil forsøke å rette opp dette med mye hardt arbeid og vi må da ha de rette spillerne i de rette øyeblikkene for å lykkes.

Om resultatet mot Villa viser hvor viktig sommervinduet blir...

Den store utfordringen er å fortsette prosessen vår, beholde spillere som tror på det vi jobber mot, utvikle dem så godt vi kan og deretter gjøre gode avgjørelser på noen spesielle områder. Det er det vi trenger nå.

Om å havnet utenfor topp seks...

Det smerter og vi skal lide, for dette er ikke godt nok for denne klubben. Det er derfor vi har nødt til å rette opp dette. Vi har en virkelig stor utfordring. Vi står midt oppe i det nå og vi er spente på det vi går imøte. Vi er nødt til å ta med oss entusiasmen og lidenskapen vår, for det kommer til å bli både oppturer og dessverre nedturer. I dag (mot Villa) var det en nedtur, men innimellom er det bra å få en realitetssjekk for å fortsette å forbedre spillet sitt. 

Om å ha FA cup-finalen å se frem til...

Den har vi absolutt igjen å spille for og om vi ser tilbake på denne sesongen tror jeg vi vil være fornøyde med å være der slik situasjonen i har vært i. Vi har fremdeles muligheten til å sikre oss et trofé og også en direkterute til Europa. 

Om FA cupen vil påvirke inngangen til siste Premier League-kamp til helgen...

Nei, nei, nei. Vi vil forberede oss til den kampen på akkurat samme måte som vanlig og forsøke å slå Watford. Vi trenger å slå tilbake med en gang. Etter å ha tapt må du vinne umiddelbart igjen. Det er viktig å få tilbake flyten og selvtilliten. Alle må føle seg klare til siste slutt, så det kommer ikke til å bli tilfellet på søndag.

Om det er ekstra press inn mot sesongavslutningen...

Ja, for etter en skuffelse er det viktig å løfte spillerne igjen og du ønsker å slå tilbake så raskt som overhode mulig. Spillerne var skuffet etter kampen, men igjen: jeg kan ikke bebreide innsatsen deres for de prøvde virkelig hardt helt til siste minutt. Det har vært en emosjonell og fysisk krevende uke. 

Om Mesut Özil...

Jeg vet ikke. Jeg prøver å gjøre de beste avgjørelsene for laget og for klubben.

Om det er den beste avgjørelsen for laget (å utelate Özil)...

Alt jeg kan si er at noen ganger tar jeg rett, noen ganger feil og noen ganger veldig feil. Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste.