Auba-show: Arsenal til finale i FA cupen

Av: Joakim Rødven 19.07.20

Arsenals kaptein sendte regjerende mester Man City ut av cupen. Nå er Arsenal klare for en ny finale.

Statistikken mellom Arsenal og Manchester City har vært en skrekkelig lesning for Arsenal-fans de siste årene. Sist gang Arsenal maktet å slå City var for tre år siden, også den gangen i FA Cupen. I serien må man helt tilbake til desember 2015 før man finner sist Arsenal-seier mot de lyseblå.

Det var derfor store forventninger til at Man City skulle gå seirende ut av duellen mellom Pep Guardiola og hans tidligere læregutt Mikel Arteta. 

Men det var Arsenal som tok første stikk. Et glimrende innlegg fra Nicolas Pepe fant en umarkert Pierre-Emerick Aubemeyang på bakerste stolpe. Den gabonske spilleren banket til og ballen suste inn i det lengste hjørnet via stolpen.

Til tross for et folketomt Wembley, kunne man likevel høre et sjokkert sus over Englands nasjonalarena. 

Arsenal tok med seg ledelsen inn i pausen og hadde én hånd på finalebilletten inn mot de siste 45 minuttene. 

Rundt timen spilt måtte en VAR-sjekk til da Shkodran Mustafi satte inn en saftig takling mot Raheem Sterling inne i sin egen 16-meter. Dommer Jon Moss konkluderte med at dette ikke var en forseelse, og spillet gikk videre.

Like etter denne situasjonen kom den berømte spikeren i kisten da en nydelig gjennombruddspasning gjorde at Aubameyang kunne utnytte farten sin mot et høytstående Man City.

Den hurtige spissen fikk løpe uhindret mot målet til Ederson, og gjorde ydmykelsen komplett ved å sette ballen kontrollert mellom beina på brasilianeren. 

Guardiola klarte aldri å svare på Arsenals to mål og Arsenal-kapteinen sørget for at The Gunners er klar for nok en finale i FA Cupen. Der venter enten Chelsea eller Man Utd, avhengig av hvem som vinner den andre semifinalen søndag kveld.

Dette kan være det som redder en ellers skuffende sesong for den røde delen av London.

VCC!

Arsenal 2

Aubameyang (19' 71)

Manchester City 0