Viktig seier mot Liverpool

Av: Joakim Rødven 17.07.20

Sesongens ligamester dominerte, men Arsenal tok alle poengene.

Toppkampene har vært vanskelige for Arsenal de siste årene, men onsdag kveld skulle hellet snu Mikel Artetas vei for en gangs skyld.

Etter en jevn åpning viste Liverpool hvorfor de er for øyeblikket det beste laget i England. Gode kombinasjoner ute på venstresiden fikk Sadio Mane enkelt plassere inn 1-0 for gjestene fra Merseyside.

Men siste ordet i kampen var langt ifra sagt.

Halvtimen var spilt da en løs pasning av Virgil van Dijk ble snappet opp av Alexandre Lacazette. Franskmannen rundet keeper Alisson og banket inn utligningen på Emirates.

Og like før pause skulle en ny feil i Liverpool-forsvaret bli fatalt for bortelaget. Alisson ble unøyaktig da han skulle spille ut ballen, og Lacazette far hissig på grøten. Denne gangen inntok spissen servitørrollen og serverte unge Reiss Nelson som banket inn 2-1 i det lengste hjørnet.

Det var en vitamininnsprøytning laget virkelig trengte inn i den andre omgangen, men etter sidebyttet var det et tøft skue for de med Arsenal-øyne.

De siste 45 minuttene var det så å si bare ett lag på banen. Og det var ikke Arsenal.

Heldigvis hadde Arsenal en Emiliano Martinez i storform som reddet alt som kom hans vei i den 2. omgangen.

Og når argentineren vartet opp med en verdensklasseredning seks minutter på overtid da han i full strekk slo unna et skudd fra Alexander Trent-Arnold, alle poengene ble igjen på Emirates.

Med bare to avslutninger på mål - og to scoringer - kan nok dette kategoriseres som et aldri så lite ran, men med så mye på spill tar vi alle poengene vi får.

To kamper igjen av årets sesong gjenstår, i tillegg til semifinale (og forhåpentligvis finale) i FA Cupen, og Arsenal må ta igjen Wolveshampton på 6. plass med tre poeng mer. Kan dette holde til Europacupspill?