Før kampen: Man City (B)

Av: Joakim Rødven 16.06.20

For første gang på tre måneder skal en Premier League-kamp spilles onsdag kveld.

Det har vært en lang pine, men onsdag skal Premier League-fotballen endelig rulle igjen når Arsenal skal bryne seg mot regjerende seriemester Man City. 

Siden korona stoppet den engelske ligaen har Arsenal fått skviset inn to treningskamper mot henholdsvis Charlton og Brentford. Førstnevnte endte med seier 6-0, mens Brentford slo Arsenal 3-2 etter noe tvilsomt forsvarsarbeid hos The Gunners.

Mens Arsenal "avsluttet" sesongen med seier 1-0 over West Ham i begynnelsen av mars, gikk de lyseblå på en skikkelig smell mot erkerival Man Utd på Old Trafford med tap 2-0.

Det har selvsagt vært en utfordring å få de relasjonelle samhandlingene til å sitte i denne perioden, men åtte mål på to treningskamper de siste par ukene tyder på at evnen til å score mål fremdeles er til stede.

Så gjenstår det selvsagt å se hvordan det påvirker både spillerne og trenerapparat at det er lenge siden det har blitt spilt "competitive" kamper - og ikke minst at stadion spiller for tomme tribuner. 

Arteta melder at alle er klare til kamp, og at det dermed er mange alternativer å velge mellom inn mot oppgjøret. På grunn av koronasituasjonen vil det for resten av sesongen være mulig å ta med 12 innbyttere, hvor inntil fem av de kan brukes. Det vil derfor være mange tanker vår ferske manager har i oppgjøret mot sin gamle læremester Pep Guardiola.

KAMPDETALJER

Man City - Arsenal, 28. serierunde
Etihad Stadium
Avspark onsdag 17. juni, kl. 21.15
Vises på TV 2 Sumo