Det ble en smertelig tur til sørkysten for The Gunners.

I midtukekampen mot Man City måtte både Pablo Mari, Granit Xhaka og delvis Alexandre Lacazette tas av banen med skade.

Sistnevnte var riktig nok klar til dyst igjen da Arsenal tok turen sørover for å bryne seg mot nedrykkstruede Brighton.

Det ble derfor flere endringer i lagoppstillingen, både oppover og nedover i banen.

Og det var like før Arsenal skulle få en fantastisk start på kampen allerede etter 7-8 minutter. Et hardt skudd av Bukayo Saka suste i tverrliggeren, men returen ble snappet opp av keeper Matt Ryan.

Som i forrige kamp skulle det også bli skademareritt på Amex Stadium. Noen minutter før pause gikk Bernd Leno rett i bakken etter en duell med hjemmelagets  Neal Maupay. Tyskeren brøt raskt ut i smerterop, og holdt seg fortvilet til kneet.

Samtidig som Leno ble båret av banen gjorde reservekeeper Emi Martinez seg klar til å steppe inn - og det vil nok fort være vår førstekeeper en stund fremover...

Men Argentineren vartet opp med en flott redning rett etter han kom inn. Lagene gikk derfor målløse av banen til pause.

Halvveis ut i den andre omgangen så det endelig ut som at Arsenal skulle klare å rette opp et svært stygt resultat mot Man City på onsdag.

Nicolas Pepe dro seg elegant inn fra høyresiden, ladet venstrebeinet og curler ballen perfekt inn i det lengste hjørnet. Nydelig scoring! Akkurat slik vi hadde forventet å se fra ivorianeren.

Lykken ble dessverre kortvarig.

Med 15 minutter igjen å spille utnyttet Lewis Dunk et cornertrekk hos hjemmelaget, og midtstopperen fikk pirket inn utligningen.

Selv om Arsenal hadde ballen 60 prosent av tiden var den avgjørende scoringen vanskelig å finne. I alle fall for Mikel Artetas menn.

På overtid av overtiden raknet det fullstendig bakover, og Maupay fikk æren av å sende vertene i ledelsen.

Sjokkerende. Pinlig. Utilgivelig.

Her hadde Arsenal en god mulighet til å krype innpå de andre lagene på øvre halvdel. En sjanse de rett og slettkastet bort.

Sjansene om europacupspill henger i en syltynn tråd. Nå må gutta opp i ringa.