Arsenal ble rundspilt av Aston Villa på Emirates.

Selv om de startet forrykende denne sesongen, kom Aston Villa inn i oppgjøret mot Arsenal med to strake tap - mot henholdsvis Leeds og Southampton.

Det var derfor en klar forventning fra Arsenals side å ta tre nye poeng og krype ytterligere innpå tabelltoppen.

Slik skulle det på ingen som helst måte bli søndag kveld.

Allerede etter 45 sekunder raslet det i nettmaskene bak Bernd Leno da John McGinn banket ballen i mål. Etter flere minutter med VAR-titting ble derimot ballen annullert. Årsaken var at Ross Barkley stod i en offsideposisjon rett foran Leno.

Arsenal slapp derfor unna en real kalddusj rett fra avspark, men det skulle vise seg at dusjen bare ble utsatt litt.

For midtveis i omgangen smalt det igjen fra Villa.

Et innlegg fra venstresiden gikk gjennom hele feltet, og i en duell på bakerste stolpe var Bukayo Saka uheldig og taklet ballen inn i eget mål. Til Sakas trøst hadde nok ballen uansett blitt satt i mål av Trezeguet om han ikke hadde kommet på ballen.

Fem minutter før pause fikk Alexandre Lacazette en eventyrlig mulighet til å utligne for Arsenal da et nydelig innlegg av Kieran Tierney fann pannebrasken til vår franske spiss. Dessverre var presisjonen på headingen altfor svak og ballen seilte over tverrliggeren til Emi Martinez.

Da lagene kom på banen igjen etter hvilen så man et Arsenal som var mye mer på hugget og stresset Villa mer i innledningen, men i en periode hvor Arsenal klarte å sette inn et hardt trykk kom en ny smell.

En nydelig langball ble pisket inn i feltet igjen med en utsøkt volley av Barkley, og inne i feltet fikk Ollie Watkins stupt inn 2-0 for bortelaget.

På det tidspunktet stod det 71 minutter på klokken og tiden begynte virkelig å bli knapp for Mikel Artetas menn til å få med seg noe som helst i dette oppgjøret.

Men i stedet for å legge seg bakpå og ri inn seieren fortsatte Villa å presse på. Det skulle lønne seg, for i løpet av de neste 3-4 minuttene produserte Villa først en gigantsjanse som ble reddet på streken - før Watkins for andre gang i kampen tegnet seg på scoringslisten.

Et sjokkert Arsenal stod rådville og lurte på hva som hadde slått dem. Luften gikk ut av dem de siste 15 minuttene og Villa kunne herje som de ville i sluttminuttene.

3-0 og helsvart kveld for Arsenal - til og med på hjemmebane. En ny ripe i lakken til Prosjekt Arteta, som fremdeles har mye arbeid foran seg.