Full pott etter tre kamper

Av: Joakim Rødven 06.11.20

Molde sjokkerte i 1. omgang, men så skrudde Arsenal om tempoet etter hvilen.

Det er alltid hyggelig å møte norsk motstand i europeiske turneringer, men da Molde besøkte ærverdige Emirates stadium må det nok ha vært med en liten bismak for Erling Moe og co.

De fleste spillerne drømmer om å få spille mot Premier League-motstand, i alle fall foran 50-60.000 tilskuere på tribunen. 

Akkurat i år, da sjansen endelig bød seg, var det bare innbyttere, managere og funksjonærer å se på tribunen.

Men det skremte ikke Molde på noen som helst måte - snarere tvert i mot. 

Anført av ex-Manchester United-rekrutt Magnus Wolff Eikrem gikk Molde fryktløst til verks i Nord-London, og jaget Arsenal konstant i åpningsminuttene.

Det skulle også lønne seg, for halvveis ut i 1. omgang fikk Martin Ellingsen ballen i perfekt posisjon utenfor Arsenals 16-meter. Spissen klemte til og skrudde ballen perfekt inn i Bernd Lenos høyre hjørne.

En skikkelig, og fortjent, kalddusj for Mikel Artetas utvalgte. Og det var det som trengtes for å få kanonene til å våkne.

Etter et bra trykk fra Arsenal inn mot pause trodde Eddie Nketiah at han hadde utlignet for Arsenal da han fikk satt et innlegg forbi Andreas Linde. Derimot vinket assistentdommeren for offside, trolig etter å ha blitt forvirret av Joe Willock som står i en offsideposisjon. Etter TV-bildene å dømme så i alle fall avgjørelsen ut til å være feil.

Heldigvis ble det bare av akademisk betydning, for på overtid fikk Molde et hjørnespark. Man skulle nesten tro at der hadde de blå lært av sin ex-manager Solskjær, for Arsenal gikk rett i kontringsmodus etter å ha klarert corneren.

Ballen havnet hos Nketiah, som via et Molde-bein fikk lagt inn i feltet. Der kom Kristoffer Haugen først på ballen, men via venstrefoten og deretter høyre hånd gikk ballen i eget nett. 

Dermed stod det 1-1 til pause.

Etter sidebyttet så det ut til at Arsenal hadde tatt seg kraftig sammen, samtidig som Molde stadig sakket akterut. 

Et nytt selvmål, denne gangen av innbytter Sheriff Sinyan sendte Arsenal i ledelsen etter timen spilt, før Nicolas Pepe fikk en svært etterlengtet scoring i det 69. spilleminuttet etter å ha hatt en helt fryktelig 1. omgang.

Scoringen til Pepe kom etter et flott forarbeid av innbytter Bukayo Saka, hvor Pepe fikk banket ballen inn i samme side som ballen kom fra. En sjanseløs Linde måtte bare se ballen suse inn til høyre for ham.

Da var det i realiteten game over, men to minutter før full tid fikk også Joe Willock være med på scoringsfesten og satte inn 4-1 etter å ha banket ballen opp i nettaket fra rundt 11 meters hold. 

Totalt sett en god gjennomkjøring for Arsenal, til tross for en svak start på kampen. Det betyr derimot ingenting, for Arsenal ligger nå på topp i sin gruppe etter halvspilt gruppespill.

Arsenal 4

Haugen (SM 45)
Sinyan (SM 62)
Pepe (69)
Willock (88)

Molde FK 1

Ellingsen (22)