Snublet mot Leeds

Av: Joakim Rødven 23.11.20

Etter en skuffende oppvisning ble det poengdeling på Elland Road.

Nyopprykkede Leeds fikk en brukbart start på comebacket i Premier League, men før oppgjøret mot Arsenal stod de med bare én seier på de siste fire forsøkene.

Arsenal på sin side kom inn i oppgjøret med et skammelig 3-0-tap mot Aston Villa runden før. Det var derfor bare én ting som var godt nok mot Marcelo Bielsa: tre poeng.

Et skudd et par meter til side fra mål var det nærmeste Arsenal og Dani Ceballos kom en sjanse i åpningen, før Leeds tok over grepet i kampen.

Femten minutter stod på klokken da hjemmelaget på Elland Road kontret på Arsenals høyreside. Ballen havnet i beina til Patrick Bamford inne i 16-meteren, men avslutningen gikk heldigvis rett på Bernd Leno som hadde full kontroll.

Et innlegg fra Nicolas Pepe kunne ha blitt farlig like etterpå, men ballen strøyk tverrliggeren og ble plukket opp av vertene.

Det var muligens en liten dytt som Leeds trengte, for det siste kvarteret var det de som var nærmest 1-0.

Først fikk Rafinha avsluttet, men ballen skrudde seg utenfor Lenos høyre stolpe. Like etter fulgte Bamford opp med nok en avslutning, men også denne gangen fikk Leno avverget med et god redning.

Også Stuart Dallas fikk en god mulighet et par minutter senere da han dukket opp på bakerste. Heldigvis ble avslutningen altfor svak og Arsenal slapp unna med skrekken.

En frustrerende 1. omgang for Arsenal ble ennå mer frustrerende etter sidebytte. Bare noen minutter etter avspark havnet Pepe og Leeds-forsvarer Ezgjan Alioski i tumulter utenfor 16-meteren til hjemmelaget - uten at noen av de var involvert i spillet akkurat da.

Dommeren hadde ikke fanget opp situasjonen, men etter en titt på VAR kunne man se at Pepe hadde lært av Zinedine Zidane og stanget ned den makedonske spilleren.

Da hadde ikke Anthony Taylor noe annet valg enn å vise Pepe det røde kortet, og Arsenal måtte fullføre de resterende 40 minuttene med én mann mindre.

Det gjorde utgangspunktet for Arsenal langt vanskeligere, og Leeds kunne trykke ennå mer på mot målet til Leno.

Midtveis i den andre omgangen hadde Dallas stilt inn siktet etter missen i 1. omgang, men denne gangen var Leno fullt med på notene og lå langstrakt oppe i hjørnet og vispet ballen over til et hjørnespark. Solid enhåndsredning av Arsenal-keeperen.

En helt utsøkt gjennombruddspasning fra Hector Bellerin i redning Bukayo Saka fem minutter før full tid kunne ha resultert i en vital seier for Arsenal, men unggutten fikk akkurat ikke fintet seg forbi keeper Illan Meslier.

Det var det nærmeste Arsenal kom en scoring, mens i andre enden hørte Leno lyden av metallet klirre bak ham både 1, 2 og 3 ganger før sluttsignalet gikk.

Leno hadde derimot både tur og kvalitet denne søndagskvelden, og buret forble rent hele kampen. Dessverre klarte Arsenal heller ikke denne gangen å score - den femte kampen denne sesongen (i alle turneringer) at de ikke har klart å finne veien til nettmaskene.

Ser vi bort fra Europa League og straffescoringen mot Man United, må vi altså helt tilbake til 2-1-seieren mot Sheffield United 4. oktober for å finne sist gang Arsenal scoret i åpent spill. Det er langt ifra godt nok for en klubb som Arsenal.

Tiden er inne for å ta seg en titt i speilet og kreve mer. Etter ni spilte serierunder ligger Arsenal allerede syv poeng bak serieleder Tottenham, og allerede fire tap er notert.

Mikel Arteta har fremdeles en lang vei igjen å gå før dette Arsenal-laget er tilbake om å kjempe om heder og ære i Premier League.