Tredje strake hjemmetap

Av: Joakim Rødven 30.11.20

Nok en skuffende prestasjon sørget for at Arsenal nå ligger på 14. plass etter 10 spilte serierunder.

Etter at Wolverhampton gjorde comeback i Premier League med Nuno Espirito Santo ved roret har ulvene fra West Midlands vært vanskelige å slå for Arsenals del. 

Bare én gang på de siste fire oppgjørene hadde The Gunners gått seirende ut av dette oppgjøret, som kom 4. juli i sommer.

Men det var nok ikke en statistikk som bekymret Mikel Arteta og co mest. De siste to hjemmekampene på Emirates i høst har endt med tap. Bare seier ville derfor være godt nok om Arsenal skal kunne henge med de andre lagene i toppen.

Det skulle bli en tøff nøtt å knekke.

Kampen fikk en virkelig lei start da Raul Jimenez og David Luiz knallet sammen i en hodeduell allerede etter drøye fem minutters spill. 

Luiz kom seg på beina igjen, men Jiminez ble båret tilsynelatende bevisstløs av banen. Rapportene fra sykehuset er at meksikaneren er ved bevissthet. Forhåpentligvis kommer spissen seg raskt tilbake på banen.

Om det var en mobilisering er vanskelig å si, men etter at spillet kom i gang igjen tok det ikke med enn snaue 12 minutter før Wolves hugget til.

Etter at Leander Dendoncker først headet i tverrliggeren, plukket Pedro Neto opp returen og banket inn 1-0 via skinnleggen til Gabriel Magalhaes.

Men Arsenal slo raskt tilbake - også det ved Gabriel. Fra et innøvd cornertrekk fikk Willian svinget inn et innlegg og fant sin brasilianske kollega inne i feltet.

Gleden ble derimot kortvarig for Arsenals del. Tre minutter før pause satte Wolves i gang en kontring på sin høyreside. 

Neto fikk avsluttet mot målet til Leno. Vår tyske sisteskanse måtte gi retur og Daniel Podence plukket opp den løse ballen. Etter litt ballettkunst fikk portugiseren lirket inn 2-1 for gjestene.

Et realt slag i ansiktet for Arsenal som gikk slukøret i garderoben med et mål å hente inn etter sidebyttet.

Utover i den andre omgangen nøytraliserte begge lag hverandre i store deler av kampen. Samtidig som Arsenal forsøkte å presse på, manglet det hele tiden den siste finishen i siste tredjedel av banen.

Heller ikke denne gangen lyktes Pierre-Emerick Aubameyang med å finne nettmaskene og scoringene sitter på ingen måte løst for verken Auba eller Arsenal for tiden.

Det hele ebbet sakte og sikkert ut i 2-1-tap. Nok en skuffende prestasjon av Arsenal som for tredje gang på rad har gått på et hjemmetap i Premier League i høst.

Arsenal har derfor sunket ned på 14. plass - åtte poeng bak serieleder Tottenham.

Det er liten tvil om at dette Arsenal-laget er helt ute av form og må virkelig gå i seg selv for å snu den svake trenden. Neste helg er det nemlig duket for et intenst derby mot erkerival Tottenham.

Arsenal 1

Gabriel (30)

Wolverhampton 2

Neto (27)
Podence (42)