Henter Partey - låner ut Torreira

Av: Joakim Rødven 06.10.20

Arsenal med storsignering på Deadline Day.

Godt inne på overtid på Deadline Day ble det klart at Arsenal hadde sikret seg Atletico Madrids midtbanespiller Thomas Partey. 

Arsenal skal angivelig ha møtt Parteys utkjøpsklausul på £45 millioner pund. Overgangen skal ha drøyet til siste dag ettersom Arsenal hadde et håp om at den spanske klubben ville forhandle om pris, men da det ikke skjedde gikk de all-in for å erverve seg 27-åringen.

Ghaneseren har spilt 188 kamper for Atletico Madrid etter han kom til klubben i 2012, og har både en Europa League- og Super Cup-triumf i ryggsekken fra oppholdet i spansk fotball.

Mikel Arteta sier de har fulgt med på Partey over en lengre periode og er svært glad for å ha fått inn en så dyktig spiller i troppen.

- Han er en dynamisk midtbanespiller med mye energi. Han tilfører mye erfaring fra en toppklubb og har spilt på et høyt nivå i både La Liga og Champions League i flere år. Vi er veldig imponerte over holdningene hans og hans tilnærming til fotball. Han er en intelligent fotballspiller og vi ser frem til å integrere ham inn i systemet vårt og bidra til å utvikle prosjektet vi holder på med i klubben, sier Arsenal-manageren.

Partey vil få draktnummer 18 på ryggen den kommende sesongen.

Samtidig som Partey kommer inn, drar også Lucas Torreira motsatt vei på lån. 

Uruguayaneren har ikke havnet i førstelagsplanene til Mikel Arteta denne sesongen og får nå sjansen til å finne tilbake til seg selv i den spanske hovedstaden. 

Etter overgangen fra Sampdoria i forkant av 2018/19-sesongen har Torreira til sammen spilt 89 kamper så langt for Arsenal.

Vi ønsker Torreira lykke til med den kommende sesongen hos Diego Simeone og co.