Kom til kort mot Man City

Av: Joakim Rødven 18.10.20

Arsenal hadde sjansene, men til syvende og sist kom årets andre tap for Mikel Arteta og co.

I seriesammenheng har Manchester City vært en bortimot umulig motstander for Arsenal de siste årene, og vi må faktisk helt tilbake til desember 2015 for å finne sist gang Arsenal maktet å ta tre poeng mot de lyseblå i hjemlig liga.

Realistene hadde derfor muligens allerede spådd et nytt nederlag på Etihad, eller i alle fall poengdeling.

Og det tok ikke lange tiden før vertene yppet seg mot målet til Bernd Leno. 40 sekunder ut i kampen fikk Riyad Mahrez dra seg inn fra siden og avslutte, men heldigvis snek ballen seg utenfor Lenos høyre stolpe.

Midtveis i 1. omgang var derimot ikke Arsenal like heldig. Phil Foden fikk avslutte fra god vinkel, men det første forsøket ble reddet. På returen lå derimot Raheem Sterling og ventet, og angriperen hadde ingen problemer med å sette inn 1-0 i et åpent mål.

Unggutten Bukayo Saka hadde både én og to gode muligheter til å føre balanse i regnskapet, med dessverre var Edersons keeperspill svært god før pause - og brasilianeren nektet alt som kom hans vei.

Foruten scoringen til Sterling var også Leno svært kapabel i den andre enden, og reddet et nytt forsøk fra Foden snaue ti minutter før pausen.

Med et mål å ta igjen de siste 45 minuttene var det bare én ting Arsenal måtte gjøre for å komme tilbake i kampen, og det var å presse på fremover. Dessverre kom aldri sluttspurten fra Artetas menn. I det hele tatt.

Kampen ebbet derfor ut i en knepet 1-0-tap.

Et av få høydepunkt i kampen var at nysigneringen Thomas Partey fikk sin Arsenal-debut i denne kampen, da han kom inn som innbytter de siste 7-8 minuttene. Det skal bli spennende å se hva ghaneseren kan tilføre laget etter hvert som han får spilt seg inn i Artetas system.

Nå blir det å se fremover til første gruppespillkamp i Europa League mot Rapid Wien på torsdag.