Saka og Pepe sikret tre poeng

Av: Joakim Rødven 04.10.20

Tre magiske minutter var det som skulle til for å innkassere sesongens tredje ligaseier.

Sheffield United imponerte stort forrige sesong da de kapret en plass på øvre halvdel i comebacksesongen. Hittil har derimot ikke tonen vært den samme i Yorkshire-klubben.

I den første omgangen var der derfor en knallhard kamp for Chris Wilders menn om å forsvare eget mål, noe Arsenal virkelig sleit med å å bryte ned.

Den første "sjansen" i kampen kom først etter en halvtime på Emirates stadium da en feilvendt Eddie Nketiah forsøkte å heade et innlegg mot mål, men forsøket ble altfor enkelt å handtere for keeper Aaron Ramsdale.

Da begynte tempoet å dra seg litt opp i London, og Pierre-Emerick Aubameyang var nære å curle inn 1-0 noen minutter senere da han klinket til utenfor 16-meteren. Dessverre var Ramsdale med på notene å fistet ballen over til hjørnespark.

Et noe frustrert Arsenal måtte innse at forsvaret til Sheffield United hadde gjort jobben sin de første 45 minuttene og måtte derfor finne på noe litt mer oppfinnsomt etter sidebyttet. Og det lyktes nesten i det 53. spilleminuttet.

Mot etablert forsvar skrudde Arsenal plutselig opp tempoet betraktelig. Det åpnet seg rom i midtforsvaret og et falkeblikk av Dani Ceballos så et ledig rom hvor Aubameyang forsøkte å utnytte. Dessverre ble pasningen akkurat for lang.

Like før timen spilt følte Mikel Arteta behovet for å gjøre litt endringer i laget og satte inn Nicolas Pepe. Det skulle vise seg å være et lurt trekk.

Først var han involvert i det oppbyggende spillet til 1-0, hvor Bellerin fikk slått et strøkent innlegg på bakerste stolpe. Der ventet en helt umarkert Bukayo Saka som enkelt kunne nikke inn ledermålet.

Knappe tre minutter senere ville ivorianeren gjøre alt selv. Arsenals nummer 19 satte på turboen på høyresiden, dro seg inn og curlet ballen lekkert inn via Ramsdales høyre stolperot.

Det var akkurat nok magi Arsenal trengte, men kanskje ble det litt for mye på litt for kort tid. For da begynte Sheffield United å få blod på tann.

De siste 15-20 minuttene begynte desperasjonen å bygge seg opp hos et poengløst United denne sesongen, og med seks minutter igjen å spille skulle David McGoldrick tenne et håp for Wilders menn.

Spissen skrudde inn en nydelig scoring; og kampen var i live igjen.

På tampen kastet bortelaget også opp Ramsdale på dødballene, men Arsenal klarte å holde stand i sluttminuttene.

Kampen ble nok litt jevnere enn man skulle ha ønsket, men det eneste som betyr noe er tre poeng - og det var det vi fikk.

Arsenal går derfor inn i landslagspausen med ni, av tolv mulige, poeng og ligger på en foreløpig 5. plass. Med unntak av et tøft oppgjør på Anfield kan man derfor ikke si seg så veldig misfornøyd med hvordan sesongstarten har gått.