Solid sesongstart for damene

Av: Joakim Rødven 21.10.20

Ny kalasseier i helgen da Arsenal knuste erkerival Tottenham 6-1.

Etter fem spilte seriekamper troner Arsenals damelag øverst på tabellen i FA Women's Super League med fem strake seire og en positiv målforskjell på 25 mål.

Søndag vartet de opp med nok et målshow da de inviterte erkerival Tottenham til dyst på Meadow Park.

Katie McCabe sørget for en pangstart på London-derbyet allerede i det 4. spilleminuttet, da hun sendte i vei et prosjektil fra frispark. Selv om frisparket ble tatt fra hjørnet av 16-meteren, skrudde ballen seg perfekt inn i keepers høyre hjørnet, via stolpen og i mål. Vakker scoring!

Superspissen Vivianne Miedema fulgte opp med å score bare noen minutter senere, før Caitlin Foord la på til 3-0 før 15 minutter var spilt.

På herrelaget har Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang som storscorer, hos damelaget har de Miedema. Og nederlenderen sikret seg et hattrick i London før pausesignalet gikk på Meadow Park. Rett og slett imponerende av 24-åringen.

Midtveis i den 2. omgangen satte Foord inn sin andre scoring for kvelden, som også ble Arsenals siste mot de liljehvite. Tottenham fikk en trøstescoring i det 77. spilleminuttet da Lucia Leon stanget inn en hjørnespark.

Det var derimot bare en ørliten stripe i lakken på en ellers perfekt ettermiddag, og Arsenal står ubeseiret etter fem kamper.

I cupturneringene har det derimot ikke gått helt knirkefritt, med tap mot henholdsvis Man City i Vitality Woman's FA Cup og Chelsea i FA WSL Continental Tyres Cup.