Arteta blir manager

Av: Joakim Rødven 12.09.20

Vår spanske sjef endrer jobbtittel fra Head Coach til Manager med øyeblikkelig virkning.

Da Mikel Arteta ble ansatt som ny Arsenal-sjef rett før jul i fjor, ble han - til likhet med hans forgjenger Unai Emery - ansatt som Head Coach.

Siden den gang har det skjedd strukturelle endringer i klubben, og nå bekrefter Arsenal at Arteta er "forfremmet" til First Team Manager. 

- Mikel har vært her siden slutten av desember og de siste ni månedene har kanskje vært den mest utfordrende i klubbens historie. Til tross for alle utfordringene har Mikel drevet klubben fremover, sier klubbens Chief Executive Vinai Venkatesham.

- Det ble klart fra dag én når han kom inn dørene her at han gjore langt mer enn å bare være en hovedtrener. Det er derfor vi nå endrer jobbtittelen hans på veien videre. Det er en anerkjennelse for hva han har gjort siden han kom hit, men også en anerkjennelse av hva vi ser i ham, legger Venkatesham til.

Den nye tittel gjør blant annet at Arteta vil jobbe tett med blant andre Edu i mange fotballrelaterte saker, som for eksempel analyse, rekruttering og andre taktiske vurderinger.

Arteta blir derfor første manager siden Arsène Wenger. Måtte han bli like god - og enda litt bedre!